Et favntag med begrebet "frygt" - og om hvordan eksempelvis medierne og politikerne bruger frygten som virkemiddel. Ofte er der dog tale om halve sandheder. Det belyser denne fagbog som er til dem, der gerne vil have hjælp til at hoppe af frygtens karrusel eller til dem med interesse i samfundskritiske debatbøger.
Når medierne fortæller os, at verden er ved at gå under, er der så noget om snakken? Eller hvad med forskellige organisationers måde at bruge frygten på, til at få deres budskaber igennem? Denne bog ruster læseren til at navigere i frygtens landskab, bogen forbedre vores kritiske læsning af de debatter der hersker i samfundet.
Der er tale om en meget tankevækkende bog. En bog der er blevet, om muligt, endnu mere aktuel siden den oprindelige udgave Farligt fra 2018. Covid-19, krig, naturen der bløder, AI og meget andet har skabt endnu mere frygt. Det lykkes for forfatterne at formidle meget komplekse emner på en måde, så alle kan læse med, og den er spækket med fin satire. Og uanset om man er enig med forfatterne, så er det en bog man bliver klogere af at læse. Den rykker noget og udvider ens verdensbillede.
I debatbogen Verden fra forstandenFarligt er der også vigtig samfundskritik. Det er en meget udvidet og redigeret udgave af Farligt, med hændelser der er sket efter 2018, tænk blot på Covid-19, så den fremstår næsten som et nyt værkI debatbogen Verden fra forstanden er der også vigtig samfundskritik. Det er en meget udvidet og redigeret udgave af , med hændelser der er sket efter 2018, tænk blot på Covid-19, så den fremstår næsten som et nyt værk.