Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gro i tv


Beskrivelse


Man kan komme i tv. Gro melder sig, kommer i tv og synger i Talent. Hun går til 2. runde. Mon hun vinder?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 23. aug. 2010

Bøgerne henvender sig til 7-10-årige børn, nok specielt piger, der har svært ved at læse lange tekster. Lix-tallet er kun på 5.

Bøgerne er skrevet af en kendt og meget flittig forfatter til bl.a. mange letlæsningsbøger. De er de første to i en ny serie på foreløbig fire om pigen Gro, der er frisk og sej. Sådan beskriver forfatteren hende i sit efterskrift, hvor hun både præsenterer sig selv og sine nye Gro-bøger. Og Gro er begge dele. Hun har mod på livet og på at prøve nyt. I Gro i TV stiller hun op til en talentkonkurrence og kommer i fjernsynet. i Gro og ponyen får hun lov til at ride på en ny pony, som lige er kommet til den gård, hvor hendes veninde Liv bor. Det bliver et vildt ridt, hvor Gro falder af hesten men får kravlet op igen. Bøgerne er fyldt med farverige, levende og tekstunderstøttende illustrationer på hver side. Illustratoren har som forfatteren et dobbeltopslag sidst i bogen, hvor han præsenterer sig selv og giver gode råd om at klø på, hvis man vil blive god til at tegne.

Nogle få udgivelser i serierne Let ps og Ps tager - som denne nye serie - også emner op, der kan interesse børn (piger), der er færdige med indskolingstrinnet. Men Gro-bøgerne er noget lettere at læse.

Denne realistiske genre med små nutidige hverdagshistorier er kærkomne for de - ikke helt små - børn, der har svært ved at læse og gerne vil læse noget, der er vedkommende for deres alder. Det er en rigtig god idé med de - også letlæselige - efterskrifter.