Bøger / faglitteratur til børn / hækleopskrifter

Hæklerier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hækleopskrifter i alle sværhedsgrader lige fra grydelapper, håndkæder, skåle, huer, halstørklæder og sjaler til de mere avancerede jakker og sweatre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2004

af

af

Lone Fosdal

d. 24. nov. 2004

I forlængelse af interessen for strikkeopskrifter er der også kommet efterspørgsel på hækleopskrifter, og der er da også noget hækling i flere af de nyere strikkebøger. Sys Fredens har de sidste par år lavet flere populære strikkebøger, og nu har hun så udarbejdet en samling hækleopskrifter i tidens stil. Der er opskrifter til vidt forskellige ting som grydelapper, dækkeservietter og håndklæder; sjaler, huer og tasker; bluser, jakker og nederdele m.m. Kort sagt, både enkle ting som begynderen og den lidt utålmodige kan gå i gang med, og mere tidskrævende og komplicerede opskrifter. Bogen har også en vejledning i elementær hækleteknik. De korte og klare opskrifter ledsages af fine fotos af den færdige model foruden mindre fotos af detaljer i arbejdet. En indbydende og anvendelig bog; mest til voksenhylden, men også med opskrifter der vil kunne bruges på børnebiblioteket.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2006

af

af

Lone Fosdal

d. 23. maj 2006

Sys Fredens har udgivet flere populære håndarbejdsbøger, bl.a. Strik til blå stue, 2003, og Hæklerier, 2004. Disse er nu udsolgt, og derfor har hun lavet et udvalg af de bedste opskrifter fra de to bøger under titlerne Hæklerier (at den har samme titel som den oprindelige bog, kan nok komme til at give nogle forviklinger) og Børnestrik. De nye udgaver er i det lille format som hun har brugt til andre af sine bøger, sidst til Huer, huer, 2005. De to hefter bringer et pænt udvalg af opskrifterne fra de oprindelige bøger, opskrifterne er komprimeret lidt, men uden at det betyder noget for brugen. Illustrationerne er de samme, blot er nogle detailfotos udeladt. Hefterne indeholder ikke generel hækle- og strikkevejledning. Hvor der er kommet nye garntyper til, er de foreslået i stedet for de oprindelige. Hefterne et godt tilbud til fx garnforretningernes kunder, indbydende og overkommelige. Til biblioteksbrug er de oprindelige udgaver at foretrække, men mangler man dem, så er her en absolut anvendelig erstatning.