Bøger / skønlitteratur / roman

Heksen fra Portobello


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Athena vokser op i en velhavende libanesisk familie, men da hun får at vide, hun er adopteret, rejser hun til Transsylvanien for at finde sin biologiske mor.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne Grete Jacobsen

2007

Paulo Coelhos nyeste roman henvender sig især til læsere, som kan lide at læse romaner med en snert af religiøsitet, mysticisme og spiritualitet.

Brasilianske Paulo Coelho har et stort og populært forfatterskab bag sig. Han har nærmest karakter af kultforfatter, mest kendte roman er Alkymisten fra 1995. Heksen fra Portobello er en roman om en kvinde, som har vanskeligt ved at finde sin identitet. Athena vokser op i en velhavende libanesisk familie, som flygter til London. Athena er en pige, som har alle forudsætninger for at få succes i livet, men hun gør det ikke let for sig selv. Hun er rastløs, ved ikke hvem hun selv er, og da hun får at vide, at hun er adopteret, rejser hun til Transsylvanien for at finde sin biologiske mor. Der stifter hun bekendtskab med nogle danse, som bringer hende i trance, og det går op for hende, at hendes kald er at gøde jorden for Moderen. Hun så og sige ofrer sig for sine medmennesker som en anden Kristus. Men kan det lade sig gøre i det 21. århundrede? Beretningen om Athenas liv er fortalt som en række vidnesbyrd af mennesker, som har kendt hende, bl.a.: moderen, eksmanden, en journalist, en læremester, og tilsammen fortæller de historien om et usædvanligt liv.

Coelhos romaner handler om det spirituelle og guddommelige, og jeg vil mene, at han henvender sig til læsere af bl.a. Majbritte Ulrikkeholm, Javier Cercas og Kahlil Gibran, som der ofte henvises til.

Coelhos sprog er ligefremt, og jeg synes formen med de mange stemmer er vellykket. For læsere af spirituelle og religiøse romaner.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2007

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 8. okt. 2007

Hvem er så denne heks fra Portobello? Det får du svar på i Paulo Coelhos nye, skønne roman, der stærkt kan anbefales. Athena er romanens hovedperson. Hun har sigøjnerblod i årerne, men blev som baby b...


Jyllands-posten

d. 14. sep. 2007

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 14. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2007

af

af

Martin Krogh Andersen

d. 15. sep. 2007