Bøger / faglitteratur

Historien om BMW


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2009

af

af

Henrik H Pedersen

d. 17. nov. 2009

Til voksne bil-entusiaster, BMW-kendere og lånere som er interesserede i de store klassiske mærker. Muligheden for udstilling af flotte bilbøger, som er udkommet indenfor de seneste år, er utallige.

Andrew Noakes har skrevet om biler i mere end ti år. Er uddannet motoringeniør og har grundlagt bilmagasinet "Fast car". Han har desuden skrevet bøger om Aston Martin, Mercedes-Benz og om sportsvognens historie. Historien om BMW er tredje bog i en serie, hvor der også fra samme forlag foreligger Historien om Mercedes-Benz og Historien om Porsche, begge 2006. Bogen indeholder de klassiske dyder for en flot og indbydende bilbog. Stort format, smukke og æstetiske fotos i varierende størrelse, læsevenligt layout og faktabokse. De tidsmæssigt nyeste kapitler ligner dog lidt for meget et reklame-udsnit. Forfatteren fortæller i grove træk BMW's historie fra fødslen og den spæde start i 1916-30 og til nutidens og BMW's bud på fremtidens biltype. Noakes berører i mindre grad også motorsporten i bogen, der primært handler om teknik, udvikling og design.

BMW er næsten selvsagt nævnt i mange bilbøger, men som selvstændig nyere bog på dansk skal vi tilbage til 1991 for at finde et lignende værk kun om BMW.

En overordnet set nydelig og indbydende bog om BMW til voksne bil-entusiaster. De ældste og klassiske afsnit er de mest intereressante, de nyere kapitler ligner for meget en reklame. De tekniske og designmæssige informationer fejler dog intet.Informationer og udgaver