Bøger / faglitteratur / øvelser

Hjælp min krop gør ondt - hvad gør jeg?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om årsagerne bag folkelidelser som piskesmæld, diskusprolaps, bækkenløsning,scoliose og stress samt værktøjer til at afhjælpe dem. Som gennemgående metode anvendes kranio-sakral-terapi.

Indhold

Kranio-sakral terapi ; Diagnoser ; Andre faktorer der påvirker kroppen og centralnervesystemet ; Stress ; Organmassage ; Brugsanvisning til kroppen ; Øvelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. aug. 2011

Denne bog om kranio-sakral terapi henvender sig til behandlere både inden for det etablerede sundhedssystem og den komplementære/alternative behandling. Desuden kan den bruges af personer, som har ondt i forskellige dele af kroppen, eller som kender nogen, der har ondt.

Trine Rosenberg er bl.a. uddannet ergoterapeut, og hun har også en uddannelse i kranio-sakral terapi. Som udgangspunkt for sine behandlinger ser hun det hele menneske. Hendes formål med bogen er at være med til at hjælpe de mange, som har fået diagnosen: "det må du lære at leve med" eller som bare har ondt i kroppen. Efter en gennemgang af "kranio-sakral terapi" og "ret ryg og nakke-teknikken", gennemgår hun forskellige sygdomme, som fx diskusprolaps, piskesmæld, slidgigt og Scheuermans syndrom. Ved hver sygdom er der eksempler på, hvordan hun har helbredt patienter ved brug af de to terapiformer. Her er også eksempler på, hvordan stress, chok og traumer kan give problemer i kroppen, og hvordan disse gener kan afhjælpes. Bogen afsluttes med en række øvelser, som er med til at afspænde kroppen. Trine Rosenberg er en god formidler, og illustrationer og tekst supplerer hinanden godt.

Om kranio-sakral terapi er også Kranio-sakral terapi : en grundbog til en blid og dybtgående kropsterapi, 2006.

En lettilgængelig og letforståelig bog, som fint lever op til sit budskab om at få det bedre ved hjælp af kranio-sakral terapi, både for behandlere og for personer med forskellige lidelser.