Bøger / faglitteratur / erindringer

Hjemland : syv flygtninge, syv familier, syv fortællinger om 30 år i Danmark


Beskrivelse


Syv indvandrere, der alle er flygtet til Danmark i slutningen af 1980'erne, beretter om hvordan de blev modtaget og hvad de selv har gjort for at blive integreret i samfundet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 4. aug. 2017

Syv personlige og rørende fortællinger om at være flygtet til Danmark og hvordan man kan starte et nyt liv. Inspirerende læsning for både fagprofessionelle og almindelige borgere med interesse for emnet.

Bogen indeholder syv meget personlige beretninger om at være flygtning i Danmark. Interviewpersonerne er alle kommet til landet i slutningen af 80'erne og har været en del af et integrationsprojekt i Herlev kommune. De syv personer og deres familier ser tilbage på de ca. 30 år de har boet i Danmark og hvordan de blev modtaget, hvad de selv har gjort for at blive integreret m.m. Bagerst i bogen er et afsnit om Herlev-projektet.

Interessant bog der giver indblik i livet for de mange velintegrerede flytningefamilier, der sjældent kommer til orde. Bogen lægger op til en diskussion om hvordan vi som samfund best tager imod nye flygtninge og støtter dem i at starte et nyt liv med familie, uddannelse og arbejde, på trods af de oplevelser de har med i bagagen.

En anden personlig beretning om at være flygtning i Danmark kunne være Hvor taler du flot dansk!Hvad ved vi om indvandring og integration?. Hvis det er selve integrationsprocessen man vil læse mere om, er bogen Hvad ved vi om indvandring og integration? et godt budEn anden personlig beretning om at være flygtning i Danmark kunne være Hvor taler du flot dansk!. Hvis det er selve integrationsprocessen man vil læse mere om, er bogen et godt bud.


Jordens folk

Årg. 52, nr. 3/4 (2017)

af

af

Birgitte Romme Larsen

Årg. 52, nr. 3/4 (2017)


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 22 (2017)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 48, nr. 22 (2017)