Bøger / faglitteratur til børn

Højtider og festdage


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I bogen kan du læse om Danmarks højtider og om katolske, jødiske,islamiske, buddhistiske og hinduistiske helligdage.

Indhold

Højtid og fest ; Nytår og ny kalender ; Folkekirkens helligdage ; Katolske helligdage ; Jødiske helligdage ; Islamiske helligdage ; Buddhismens helligdage ; Hinduismens helligdage ; Fest- og mærkedage ; Historiske mærkedage ; Danske flagdage ; Kender du disse?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 25. aug. 2015

Hvis du vil vide noget om de forskellige religioners højtider og fester, så giver denne bog et godt og hurtigt overblik. Fagbog for 7-11-årige.

I 12 afsnit beskriver fagbogen de vigtigste højtider i kristendommen, jødedommen, islam, buddhismen og hinduismen. Man får dels et kort indblik i baggrunden for de enkelte højtider og dels en beskrivelse af, hvordan fejringen foregår. Teksten er kort, svære ord er forklaret og fotos, malerier og tegninger ledsager beskrivelserne. Til sidst får man en kort beskrivelse af de danske flagdage og de mange andre mærkedage, som findes.

Bogen giver et fint oversigtsbillede af de forskellige religioners fester og højtider, og man får indtryk af, at temmelig mange højtideligheder går igen i forskellige religioner. Hvis bogen læses i et sammenhængende forløb, kan det godt være svært at huske det hele, men mon ikke bogen især vil blive anvendt til opslag om enkelte religioner eller enkelte religiøse fester.

Bogen her er ret enestående som let fagbog med det store, samlede overblik. Der findes andre gode fagbøger af samme sværhedsgrad, også fra serien "De små fagbøger", som går dybere ind på de enkelte højtider - fx jul, påske og pinse.