Bøger / faglitteratur

Humor


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af humorens begreb og væsen - og som menneskeligt karaktertræk. Med begreber fra psykoanalysen, lægevidenskaben og sprogvidenskaben forklares humorens væsen såvel historisk som kulturelt.

Indhold

Hasta la vista, baby ; Den store humor ; I sprogets lysthus ; Humorens kunst eller kunstens humor ; "Vores" humor , Den, der ler sidst


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 6. sep. 2017

Humor er mere end platheder. Den forbinder os og forbinder sig med stort set alt. Humoren sætter tingene i perspektiv og viser dem ofte i et nyt lys. Denne "Tænkepause" tilbyder et nyt blik på humorens tilstedeværelse i vores liv. For læsere af serien "Tænkepauser" og andre, der interesserer sig for kommunikation og menneskers måde at være mennesker på.

En gennemgang af humorens begreb og væsen - og endda som menneskeligt karaktertræk. Med paralleller fra psykoanalysen, lægevidenskaben og sprogvidenskaben bruger Stefan Kjerkegaard begreber til at forklare humorens væsen såvel historisk som kulturelt. Han kommer med eksempler fra både litteratur- og kunsthistorien og samfundsstrukturer til at forklare vores måde at kommunikere humoren på i dag som tidligere.

Meget let tilgængelig, humoristisk og skøn at læse. Et interessant og informativt bidrag til vores viden om humor. Vi kender ikke den endegyldige forklaring på, hvad humor er eller hvor den kommer fra, men Kjerkegaard viser, hvordan humoren gør os opmærksomme på detaljer i vores måder at være mennesker på, som er svære at finde i andre felter.

Nr. 52 af Tænkepauserækken. Lignende kunne være Tænkepauserne om SprogLitteraturDanmarks humor i lyst og nød eller Litteratur. Der er ikke udgivet meget andet litteratur på samme måde, men af nyere udgivelser kan nævnes Danmarks humor i lyst og nødNr. 52 af Tænkepauserækken. Lignende kunne være Tænkepauserne om Sprog eller . Der er ikke udgivet meget andet litteratur på samme måde, men af nyere udgivelser kan nævnes Danmarks humor i lyst og nødNr. 52 af Tænkepauserækken. Lignende kunne være Tænkepauserne om Sprog eller Litteratur. Der er ikke udgivet meget andet litteratur på samme måde, men af nyere udgivelser kan nævnes .


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 11. jan. 2020

Forfatteren, der er forsker i Århus, skrev sin ph.d-afhandling om ordspil og litteratur. Til den skulle han studere humor, og det er den viden, han generøst øser ud over os. Oplagt føres vi gennem de...


Weekendavisen

d. 13. okt. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 13. okt. 2017