Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvad hjertet ved


Beskrivelse


17-årige Quinn har mistet sin kæreste i et trafikuheld og hans organer er med til at redde andres liv. Da hun møder den 19-årige surfer Colton, som har fået Trents hjerte, kommer hun gennem sorgen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. juni 2015

Romantisk historie om 17-årige Quinn, hvis liv går i stå, da hendes kæreste Trent dør i et trafikuheld. Da hun møder den 19-årige Colton, som har fået transplanteret Trents hjerte, tager livet en uventet drejning og kærligheden blomstrer. For unge kvinder fra 13 år.

Rammen for historien er organdonation og hovedpersonen Quinns sorg efter at have mistet sin kæreste. Hun mener at et menneskes sjæl befinder sig i hjertet og hvert kapitel indledes med et citat fra fagbøger, der underbygger dette. Quinns familie forsøger at få hende ud i livet igen, men processen er langvarig og hård. Da hun møder surferen Colton, bærer hans liv også præg af de mange år som hjerte-syg. Den amerikanske forfatter har udgivet flere ungdomsbøger i hjemlandet, men er ikke tidligere udgivet på dansk.

Sprogligt rammer forfatteren den sårbarhed, der omgiver de 2 unge mennesker, med hjertevarme og forståelse. De første kapitler tangerer sød-suppe, men med en fantastisk sans for detaljer kryber historien helt ind under huden på en. Forsiden vil tiltale de ældste unge, hvilket den 13-årige læser bestemt ikke har noget imod.

Hjertetransplantation er også temaet i Mit bankende hjerteEt hjerte til MariaHjerte i vente, Et hjerte til Maria og Hjerte i vente. Denne bog har dog en mere filosofisk og følsom tilgang til emnetHjertetransplantation er også temaet i Mit bankende hjerte, og Hjerte i vente. Denne bog har dog en mere filosofisk og følsom tilgang til emnetHjertetransplantation er også temaet i Mit bankende hjerte, Et hjerte til Maria og . Denne bog har dog en mere filosofisk og følsom tilgang til emnet.