Bøger / faglitteratur

Hvad køer ved om livet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i det daglige liv på hendes gård, beskriver den økologiske kvægbonde Rosamund Young hvordan køer er lige så forskellige som mennesker. Får de mulighed for at udfolde sig frit og følge deres naturlige instinkter, drager de omsorg for og knytter sig til hinanden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2018

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 11. apr. 2018

Søde og sørgmuntre beretninger om livet i en flok køer på en engelsk bondegård. For naturelskere og dyrevenner.

Rosamund Young, der er anden generation på Kite's Nest Farm, et traditionelt drevet engelsk kvægbrug, fortæller her en række anekdoter og småhistorier om gårdens køer, der alle er navngivne. Her er beretninger om venskab og fjendskab køer imellem, forskellige ko-sind, kælvninger, ulykker og hverdagens skærmydsler. Alt fortalt med stor indlevelse og respekt for dyrenes intelligens og følelsesliv.

"Hvad køer ved om livet" er en hyggelig læseoplevelse, og også tankevækkende hvis den sættes op mod de forhold, som køer og andre landbrugsdyr lever under, hvis de ikke er så heldige at blive født på Kite's Nest Farm. Man vil kunne argumentere for, at der visse steder er skruet lovlig højt op for antropomorfismen, men som der argumenteres i forordet, ligger beskrivelsen af det sociale ko-liv ikke langt fra den måde fx elefantflokke rutinemæssigt beskrives i naturfilm.

En usædvanlig bog, der ikke minder om ret meget non-fiktion. Den vil appellere til nogle af de samme læsere som Træernes hemmelige livSummen over engen og Summen over engenEn usædvanlig bog, der ikke minder om ret meget non-fiktion. Den vil appellere til nogle af de samme læsere som Træernes hemmelige liv og .


litteratursiden.dk

d. 3. maj 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 3. maj 2018

Hvis du tror, du ved noget om køer, så læs denne bog og bliv klogere. En samling af den herligste ko-filosofi, der vækker livsglæde og smil på læben. På familiegården Kite’s Nest tager man dyrevelfær...


Jyllands-posten

d. 10. juni 2018

af

af

Lars Ole Knippel

d. 10. juni 2018