Bøger / skønlitteratur / roman

Hviskende lig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mens Roland Triel er i gang med opklaringen af et drab på en ung pige, dukker et 40 år gammelt lig af en anden ung pige uventet op i en mose. Er der en forbindelse mellem sagerne?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 30. sep. 2016

En anonym vanskabning på jagt efter hævn, en udviklingshæmmet kæmpe der dræber og en traumatiseret datter under hypnose. Dennis Jürgensen blander elementer fra klassisk horror og fantasy ind i denne skandinaviske krimi, som således får en målgruppe, der udover de gængse krimifans også omfatter yngre læsere.

Jürgensen fortsætter her beretningen om efterforskningslederen Roland Triel, som vi kender fra Løbende tjenerDansende røde bjørne og Dansende røde bjørne. Triel arbejder hårdt, og er på vej ind i et nyt liv. Han har endda fundet en ny kæreste, men det er stadig det brutale mord på hans kone, og den traumatisering det påførte hans datter, der optager ham. Bogen forfølger flere parallelle handlingstråde, der ind i mellem strejfer hinanden, og som stedse krydser tættere på Triel, som til slut må se sine nærmeste truetJürgensen fortsætter her beretningen om efterforskningslederen Roland Triel, som vi kender fra Løbende tjener og . Triel arbejder hårdt, og er på vej ind i et nyt liv. Han har endda fundet en ny kæreste, men det er stadig det brutale mord på hans kone, og den traumatisering det påførte hans datter, der optager ham. Bogen forfølger flere parallelle handlingstråde, der ind i mellem strejfer hinanden, og som stedse krydser tættere på Triel, som til slut må se sine nærmeste truet.

Jürgensen er ferm til at skrue et plot sammen. Romanen er trods den komplicerede handling sammenhængende og flot tilspidset mod slutningen. Han har en enorm erfaring i at fange og fastholde et publikum, og det udnytter han til at nå meget bredt ud. Skal man finde hår i suppen kunne man mene, at sproget ikke altid er helt konsistent og, at især dialogen ind i mellem bliver lidt omstændelig.

Jürgensen sammenlignes ofte med Nesbø. Måske er denne sprogligt et trin over. Til gengæld lader Jürgensen sig ikke lokke ud i samme handlingsmæssige vidtløftigheder som Nesbø gør det i fx Panserhjerte.


litteratursiden.dk

d. 17. nov. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 17. nov. 2016

Dansk krimi når den er bedst. Tredje bog i Dennis Jürgensens krimiserie om Roland Triel mangler hverken spænding eller aktion. Efterforskningslederen Roland Triel og journalisten Thor Brandt arbejder ...


Berlingske tidende

d. 17. dec. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. dec. 2016


Politiken

d. 25. nov. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. nov. 2016