Bøger / faglitteratur

Hvor står Danmark nu?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Analyser af Danmarks aktuelle udenrigspolitiske situation i en verden, hvor USA redefinerer sin førerposition, Rusland og Kina spiller en mere aktiv rolle, og fattigdom og krig medfører migrationsstrømme mod Europa.

Indhold

  • Nu skal Danmark tænke selv / Vibeke Schou Tjalve

  • En ny udenrigspolitik for Danmark / Mikkel Vedby Rasmussen

  • Arktis : behovet for et stærkere rigsfællesskab / Nils Wang

  • Derfor skal Danmark fortsat gå i kamp / Peter Viggo Jakobsen

  • Sikkerhed for udvikling / Henrik Breitenbauch

  • Militærmagt hører fortiden til / Jan Øberg

  • Vi må ikke efterlade en rygende ruinhob / Per Stig Møller

  • Fra småstat til nøglestat / Martin Lidegaard


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2016

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 5. feb. 2016

Antologi om Danmarks udenrigspolitiske stilling. Til læsere som ønsker uddybende og nuanceret viden.

"Hvor står Danmark nu?" er en antologi udgivet af det politiske magasin Ræson. Dens otte kapitler er skrevet af akademikere med speciale i udenrigspolitiske og militære emner, samt to tidligere udenrigsministre. Teksterne behandler forskellige vinkler på Danmarks aktuelle udenrigspolitiske situation i en verden, hvor USA redefinerer sin førerposition. Rusland og Kina spiller en mere aktiv rolle, og fattigdom og krig medfører migrationsstrømme mod et Europa, der for mange landes vedkommende nedprioriterer militæret.

Artiklerne er skrevet på højt fagligt niveau og går adskillige spadestik dybere end den daglige mediedebat. Sproget er ikke svært tilgængeligt, men emnets kompleksitet kræver at læseren holder tungen lige i munden.

"Hvor står Danmark nu?" kan sammenlignes med Uendelig krig?Mellemøstens nye verden, hvor en af antologiens bidragydere giver et samlet billede af verdens konflikter og deres årsager, og med Ræsons øvrige udgivelser fx Mellemøstens nye verden"Hvor står Danmark nu?" kan sammenlignes med Uendelig krig?, hvor en af antologiens bidragydere giver et samlet billede af verdens konflikter og deres årsager, og med Ræsons øvrige udgivelser fx .Informationer og udgaver