Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I døden og videre


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den gamle pukkelryg, Balt redder den unge, spinkle og bogelskende Prins Eumon fra De Urenes grusomme hær. Kongens fægtemester prøver at oplære Eumon i våbenbrug, hvilket synes at være en umulig opgave. Men Balt har en ide.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 13. sep. 2016

Fantastisk velskrevet, grum og actionpræget fantasy om venskabet mellem den 12-årige Prins Eumon og den gamle, fordrukne pukkelryg Balt. Primært for de ældste unge samt voksne. Ikke for sarte sjæle.

Første bind i trilogien "Den trofaste bror". Bogen er tidligere udkommet med titlen Pukkelryggens valg i 2010. Krigen er ved at bryde ud i landet, Gudshave, og Kong Leod fra menneskeriget Sastion, forsøger at få sønnen, Prins Eumon i sikkerhed på sin borg. Takket være den gamle pukkelryg, Balt, bliver han reddet. Eumon er en spinkel og fysisk svag dreng, der altid har været sysselsat med sine bøger, og aldrig har lært at slås. Men den ulækre pukkelryg, gamle Balt kan måske lære ham noget.

En virkelig velskrevet og medrivende fantasybog, men her er også voldsomme, udpenslede og grusomme skildringer af tortur og nedslagtning. Ved læsningen blev jeg mere og mere grebet af handlingen og personskildringerne. Her er meget visuelle beskrivelser af bogens lokaliteter samt fyldestgørende og detaljerede skildringer af de mange monstre og fantasifulde væsener. Kan man goutere de af og til meget voldsomme scener, sidder man med en flot fantasy-bog, der er svær at lægge fra sig. Flot forside.

Bogen har mindelser om "Ringenes Herre". Kan man lide voldsom og actionfyldt fantasy, kan her anbefales serien "Rexmano" af Jan Kjær. Her er volden heller ikke udpenslet i samme grad.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 26. sep. 2016

Dansk fantasy lever og har det godt, og dette vidunderlige og stort anlagte første bind i serien ’Den trofaste bror’ viser med tydelighed, at også de mandlige forfattere kan være med. Jacob Kokkedal h...


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Jóannes á Stykki

Nr. 51 (2017)