Bøger / faglitteratur / biografier

I klemme


Beskrivelse


Den 22-årige Anja Nygaard Andreassen (f. 1987) bliver 20% invalid efter en bilulykke. Hun bor sammen med sin bror, og de to kæmper for at holde sig selv og hinanden oppe mod et system, der ikke tager hånd om hverken ofre eller pårørende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. apr. 2013

Bogen kan læses af alle, der har interesse for personlige beretninger med specielt fokus på sygdomsforløb.

Forfatteren er bogens hovedperson, Anja Nygaard Andreassen, der for nogle år siden kom til skade i et trafikuheld. Rent fysisk bliver hun klemt under bilen og får skader, der ikke ses tydeligt på hendes krop, og derfor bliver hendes skader af omgivelserne ikke anset som alvorlige. I overført betydning kommer hun også i klemme i det offentlige system med manglende efterbehandling, manglende forståelse for hendes situation fra arbejdsgiveren og de øvrige omgivelser. Hun støttes godt af sin familie, men må hele tiden leve med smerter. Vi følger Anjas kamp mod smerterne, systemet og vejen tilbage til livet, da hun endelig kommer i fysisk behandling og samtidig starter i terapi hos en psykolog, der kan hjælpe med at fjerne Anjas selvbebrejdelser. En god beretning, som rent indholdsmæssigt kan bruges af andre i samme situation. Bogen bærer præg af at være skrevet af personen i centrum for begivenhederne, hvilket giver store følelsesmæssige udladninger.

Bogen kan sammenlignes med bøgerne i serien Virkelighedens verden.

Personlig beretning om en trafikulykke, og den deraf følgende kamp for genoptræning og kampen mod det offentlige system.