Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Ildens Sværd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tristan er en dreng på 11 år, og han er indlagt på hospitalet. Tristan har kræft, og det er en hård kamp, også i drømme. Drømmene kan virke skræmmende og bliver meget virkelige. Ørn og Høg henter Tristan, og de fører ham til Alfgaard. Er Tristan mon Ildens Søn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2019

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 3. okt. 2019

Første del af en ny fantasyserie "Livets Træ", om drengen Tristan, der ligger på hospitalet. Tristan har kræft, og han har nogle mærkelige drømme, som bliver til virkelighed. For børn og unge på 11-15 år.

Tristan er en dreng på 11 år med et uregerligt kastaniebrunt hår. Han har grønne øjne, og han er lille af kropsbygning. Tristans sygdom starter en dag i skolen, da han pludselig har svært ved at stå på benene under en fodboldkamp. En uge senere sidder Tristan sammen med sin mor på Dr. Clarks kontor, og de modtager beskeden om at Tristan har en kræftsygdom. Tristan bliver indlagt på hospitalet, og begynder at drømme om livets træ og dragen Nidhøg, som nu gnaver i livstræets rødder. Drømmene bliver mere og mere virkelige. En dag bliver Tristan hentet af Ørn og Høg, som fører ham over regnbuen til Alfgaard. Er Tristan mon Ildens Søn, som kan redde livstræet og Alfgaard ved at finde "Ildens Sværd". Forfatter Anders Christian Meidahl er debutant. Illustrator Rasmus Jensen har fx illustreret DrakenbergUlvens Orden og Ulvens OrdenTristan er en dreng på 11 år med et uregerligt kastaniebrunt hår. Han har grønne øjne, og han er lille af kropsbygning. Tristans sygdom starter en dag i skolen, da han pludselig har svært ved at stå på benene under en fodboldkamp. En uge senere sidder Tristan sammen med sin mor på Dr. Clarks kontor, og de modtager beskeden om at Tristan har en kræftsygdom. Tristan bliver indlagt på hospitalet, og begynder at drømme om livets træ og dragen Nidhøg, som nu gnaver i livstræets rødder. Drømmene bliver mere og mere virkelige. En dag bliver Tristan hentet af Ørn og Høg, som fører ham over regnbuen til Alfgaard. Er Tristan mon Ildens Søn, som kan redde livstræet og Alfgaard ved at finde "Ildens Sværd". Forfatter Anders Christian Meidahl er debutant. Illustrator Rasmus Jensen har fx illustreret Drakenberg og .

Historien om Tristan der møder Alfdirr af Alfgaard, som er en af "De Syv Vogtere af Livets Træ", er spændende og starter virkelig lovende, den stikker også et spadestik dybere i tankerne om liv og død i sygdomskampens parallelle historie.

Historien er i familie med et par romanserier om de nordiske guder. Den ene er Rick Riordans; "Magnus Chase og guderne fra Asgård" og den anden er "Erik Menneskesøn" af Lars-Henrik Olsen.