Arkitekten Ulrik Plesner (1930-) tilbragte 10 af sine yngre arkitektår i Sri Lanka. Hans erindringer om disse år bringer læseren helt tæt på en arkitekts arbejdsproces, men også på et liv levet colonial style blandt rige opdragsgivere. Fuldt udbytte får man derfor især, hvis man interesserer sig for både arkitektur og for forholdene på Sri Lanka. Det indsnævrer målgruppen, som nok primært vil være arkitekter og studerende.
Ved et tilfælde havnede Plesner på Sri Lanka i 1957. Han fik arbejde som arkitekt og samarbejdede i 10 år med den internationalt kendte srilankanske arkitekt Geoffrey Bawa. Sammen udviklede de en stil, der kombinerede vestlig og ikke mindst dansk byggetradition med stedets traditionelle levevis, klima og kultur. Bogen er flot gennemillustreret med forfatterens egne fotos. Af landskaber, byggegrunde og de opførte bygninger, suppleret med sektioner med planer, tegninger og forklaringer. Teksten er velskrevet med et vist rejsebeskrivelses-drive, så man får indtryk af landet og de mennesker han arbejdede med og for.
Der findes ingen monografier om Ulrik Plesner, men en større artikel i årbogen Living architecture fra 1986. Om Geoffrey Bawa og arkitekturtypen tropical modern findes derimod adskilligt på engelsk. Der er skrevet store biografier om de fleste større danske arkitekter, men selvbiografier indenfor faget er mere sjældne.
En interessant og smukt illustreret selvbiografi, selvom den kun dækker de 10 år i Sri Lanka. Mest af interesse for fagfolk.