Bøger / faglitteratur / håndbøger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Der er lagt stor vægt på bogens brug i felten. Hoveddelen om de enkelte insekter er opbygget overskueligt og brugervenligt. Alle arter er vist i systematisk rækkefølge med en eller flere tegninger, der er anbragt sammen for at fremme sammenligningen. Dertil kommer korte oplysninger om såvel størrelse, findetid, levested, hyppighed og andre karakteristika - alt sammen udvalgt og præsenteret som støtte for bestemmelsen. For yderligere at hjælpe i bestemmelsen er bogen forsynet med en nøgle til insektordenerne. Foruden hoveddelens insektbeskrivelser indeholder bogen afsnit om leddyrenes opbygning og levevis, indsamling, præparering og konservering samt et omfattende register. Bogens indeholder ca. 1500 tegninger, hvoraf en del er nytegnede til denne bog. Alle oplysninger er udarbejdet og kontrolleret af specialister inden for de enkelte grupper.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2010

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 14. okt. 2010

Bogen henvender sig til haveejere, naturelskere, biologistuderende indtil universitetsniveau og andre som er interesserede i insekter på et lidt mere avanceret plan.

Den ene af de to forfattere er museumsinspektør og naturvejleder ved Naturhistorisk Museum i Århus og har skrevet en håndfuld naturbøger. Bogen afbilder ca. 1.200 insektarter og enkelte udvalgte spindlere og leddyr. Altså fluer, sommerfugle, billeder osv. Hovedvægten (omkring 2/3 af hver side) er lagt på at bestemme dem ud fra udseendet i naturen. Hver side afbilder 6-8 insekter. Selve beskrivelsen er et par linjer holdt i stikord med navn, hvor de findes og hvor almindelige de er. Forrest et generelt kapitel om opbygning, livscyklus og amatørstudiet af dem, hvad angår udstyr, indfangning osv. Derudover er der bestemmelsesnøgler som ser ud til at være nemme at bruge. Farvetegningerne og farvefotoerne af insekterne er i meget høj kvalitet. Udseende som andre bøger i Gyldendals naturserie. Bogen bygger på forarbejde af Lars Trolle (fra 2003).

Bogen er emnemæssigt nærmest enerådende blandt nyere danske bøger, idet Politikens Insekter i farver, 9. udgave 2007, omfatter halvt så mange arter. Andre bøger er fokuseret på specielle arter eller rettet mod målgrupper som fx børn eller haveejere.

Omfattende og lettilgængelig introduktion til insekter.


Flora og fauna

Årg. 116, h. 4 (2010)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 116, h. 4 (2010)