Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Inspiration til et godt liv - sammen med sygdom og handicap


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 18. okt. 2018

Det er livsomvæltende at blive ramt af kronisk sygdom eller handicap. Patienter og pårørende kan hente konkrete redskaber, og måske spejle sig i de personlige beretninger i dette overskuelige og nyttige opslagsværk.

Det er muligt at leve et godt liv med kronisk sygdom/handicap - men det er ens eget ansvar. Selvhjælpsbog, der er delt op i seks dele: Forfatterens egne erfaringer, konkrete råd og inspiration til processen efter diagnosen, 12 personlige patienthistorier, tips til at begå sig i sundhedssystemet, og til sidst redskaber til dels patienten og den pårørende. En omfattende indholdsfortegnelse gør den oplagt som opslagsværk, og der lægges op til at man springer i kapitlerne. Forfatteren er coach og lever med en kronisk gigt-sygdom.

"Kan man være syg og glad på samme tid?" - "Ja, hvis du vælger det". En meget læsevenlig og overskuelig bog, der møder læseren i øjenhøjde. Med brugbare og konkrete råd og værktøjer, som fx en tjek-liste med ting man skal være opmærksom på, samt kognitive øvelser til at arbejde med livskvaliteten. Afsnittet om sundhedsvæsenet er meget relevant at få med, da det ofte giver ekstra udfordringer til forløbet.

Med både patienthistorier og konkrete værktøjer, er bogen en god kombination af de lidt ældre Få dig et livLivtag med livetKære pårørende og Livtag med livet. Pårørende kan finde trøst i Eva Jørgensens personlige beretning Kære pårørendeMed både patienthistorier og konkrete værktøjer, er bogen en god kombination af de lidt ældre Få dig et liv og . Pårørende kan finde trøst i Eva Jørgensens personlige beretning Kære pårørendeMed både patienthistorier og konkrete værktøjer, er bogen en god kombination af de lidt ældre Få dig et liv og Livtag med livet. Pårørende kan finde trøst i Eva Jørgensens personlige beretning .