Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Iqbal Farooq og kronjuvelerne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Iqbal og hans klasse er på besøg på Rosenborg, hvor det bliver afsløret at kronjuvelerne i virkeligheden er en kopi, fordi de ægte blev gemt for tyskerne under krigen. Iqbal sætter sig for at skaffe den kostbare skat tilbage til dronningen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ole Laursen

2007

Kan læses fra 10 år, og er med sine mange morsomme dialoger og ungdommelige slang velegnet til oplæsning fra ca. 8 år. Har bred appel til såvel ny- som gammeldanske børn og unge.

Anden bog om Iqbal Farooq efter Iqbal Farooq og den sorte pjerrot, 2006. Vi møder igen beboerne fra Iqbals opgang på Nørrebro. Iqbal er på besøg med skolen på Rosenborg, hvor hemmeligheden om, at kronjuvelerne i virkeligheden er en kopi, afsløres. En gruppe ved navn Huberts Jagtbrødre, som er efterkommere af Chr. 4, har under krigen gemt de rigtige kronjuveler. Iqbal og hans familie forsøger nu at finde de kostbare skatte i Ungdomshuset, som ejes af Das Fhaterhaus(!), hvor jagtbrødrene havde tilholdssted. Så går det ellers over stok og sten for at skaffe kronjuvelerne tilbage til dronningen. Godt plot, men bogens virkelige styrke er sproget med de rappe dialoger og den skøre humor. Jeg morede mig kosteligt under læsningen af bogen skrevet af en forfatter, som tydeligvis har et indgående kendskab til indvandrermiljøet.

Bogen minder om både Reuters Bertram-bøger og Birkelands Krumme-bøger. Men Manu Sareen er dog først og fremmest sin egen med sin virkelig morsomme beskrivelse af Nørrebro-miljøet og beboerne af både dansk og udenlandsk herkomst.

En underholdende, velskrevet og letlæst bog, som vil vække megen morskab hos læserne. Bør få lige så stor succes som forgængeren. Jeg ser frem til flere historier om Iqbal Farooq.


Folkeskolen

Årg. 124, nr. 23 (2007)

af

af

Heidi Friborg Christopersen

Årg. 124, nr. 23 (2007)


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2007

af

af

Kari Sønsthagen

d. 1. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2007

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 30. aug. 2007


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2007

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 30. aug. 2007