Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagten på Verners Hjerner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. De to venner Katrine og Jonathan tager på en ufrivillig ekspedition ned i Underverden for at finde de sagnomspundne "Verners Hjerner". Med på denne ekspedition er de to Natmænd, hr. Skumring og Tusmørke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 5. dec. 2008

Denne fantasy-bog henvender sig til unge fra 12 år- såvel piger som drenge. Bogen er andet bind i en serie, og da den desuden har en flot, fascinerende forside, skal der nok blive lagt mærke til den.

Forfatteren har tidligere udgivet gyser- og fantasybøger. Bogen er en fortsættelse af Under verden - bag skærmen - over enhver forstand, 2007. Der er ingen tvivl om, at Nis Rasmussen føler sig godt hjemme inden for gyser- og fantasygenren. Han er først og fremmest en god fortæller, og hans enkle og mundrette sprog gør da også bogen til en udmærket oplæsningsbog. Bogen er skrevet i en nutidig og ungdommelig tone, der vil gøre den let at læse for målgruppen. Alligevel er sproget alsidigt og fyldigt. Man fornemmer, at forfatteren har en stor og frodig sprogpalet, han kan vælge fra. Bogen er en diger sag, men den virker overkommelig, da den har en læsevenlig typografi, og desuden er den inddelt i mange overskuelige kapitler, der hvert indledes med en lille "teaser". De to 15-årige hovedpersoner Jonathan og Katrine skal endnu en gang ned i underverdenen - denne gang for at finde de sagnomspundne "Verners Hjerner". Med på ekspeditionen er de to Natmænd, hr. Skumring og Tusmørke, som vore to helte ikke er særligt begejstrede for.

To andre fantasy-værker vil også interessere denne bogs målgruppe. Det er Maud Mangolds fantasy-serie, der består af Glasperlerejsen, 2001 og Mahogniøjet, 2002.

En fantasifuld og velskrevet fantasy-bog.