Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg har et tæppe i tusind farver


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Varmt og hudløst portræt af Birte, forfatterens danske mor, som arbejdede på fabrik i Trondheim og var kompromisløs eneforsørger for sine to døtre. Nu er hun døende, og datteren gør status over sin mors liv og sine egne følelser.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 3. okt. 2014

Var Anne Ragdes mor egentlig en dårlig mor? Læs historien om danske Birte, der langt hjemmefra og som enlig mor kæmpede en slidsom kamp for to døtre. Nu ligger hun for døden på en ussel hospitalsstue, og datteren gør varmt og hudløst status. Kan læses af alle voksne mødre og døtre.

Selvbiografisk familieroman med Ragdes mor, den danske urkraft Birte i centrum. Kompromisløs hårdtarbejdende enlig mor til to døtre. En kvinde med udsyn og sine meningers mod og en kæmpe litterær appetit. Som gæstfrit åbnede dørene i sit hjem og tryllede måltider frem af ingenting, for lønnen på plastfabrikken var lav. Omdrejningspunktet er Birtes dødsleje og de to døtres kamp for at trænge igennem et fjendsk og uværdigt sygehussystem.

Stærkt og bevægende portræt, formet som en mindetråd der snor sig ind og ud af erindringen. Også den tredjedel af romanen, der især er helliget Ragdes opvækst i 1960- og 1970'erne er skildret med masser af nerve. Ragde er god til at gøre sit eget liv vedkommende og alment På en fandenivoldsk måde; der skal nok være nogle af Birtes naboer og bekendte, der er blevet lidt stødt. Skrevet med sprogligt og reflekterende overskud.

Interessant at læse i forlængelse af ArseniktårnetEn tiger for en engel, som også skildrer Ragdes familie med både mor og mormor i hovedrollen. Sammen med En tiger for en engel lægges brikkerne til Ragdes livInteressant at læse i forlængelse af Arseniktårnet, som også skildrer Ragdes familie med både mor og mormor i hovedrollen. Sammen med lægges brikkerne til Ragdes liv.


litteratursiden.dk

d. 28. okt. 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 28. okt. 2014

Farverigt og kærligt portræt af Anne B. Ragdes mor, der blev alene med to små piger i en tid, hvor det ikke var normen. En livsbekræftende bog trods morens sidste kamp mod kræften. Den norske succes-...


litteratursiden.dk

d. 26. dec. 2014

af

af

Stina Holdt

d. 26. dec. 2014

Anne Ragde er en af mine yndlings-roman forfattere. Jeg var vild med trilogien om den Dansk/Norske familie Neshov. Siden har jeg købt alle hendes romaner, og har heldigvis to stående på reolen - endnu...


Berlingske tidende

d. 22. okt. 2014

af

af

Rikke Rottensteen

d. 22. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 28. okt. 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 28. okt. 2014


Weekendavisen

d. 31. okt. 2014

af

af

Kantinka Bruhn

d. 31. okt. 2014