Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg løb mod Nilen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Roman om den egyptiske version af det Det Arabiske Forår. Revolutionen i Egypten i 2011 skildres gennem en mosaik af forskellige karakterer med hver deres rolle i omvæltningerne.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 3. okt. 2019

Omfattende roman om den egyptiske version af det Det Arabiske Forår. Revolutionen i Egypten i 2011 skildres gennem en mosaik af forskellige karakterer med hver deres rolle i omvæltningerne. For læsere af politiske romaner.

2011 er året, hvor den egyptiske revolution finder sted. Her kræver store dele af befolkningen præsident Mubaraks afgang og demokratiske reformer. Historien har en række hovedpersoner, hvis historier flettes ind i hinanden i takt med, at situationen eskalerer. Læreren Asma og aktivisten Mazen skaber en kærlighedshistorie, der fremkommer i form af breve. Den fallerede skuespiller Ashraf bliver politisk vakt samtidig med, at han balancerer med et følelseskoldt ægteskab og en elskerinde. Det unge forelskede par Khalid og Dania tegner en klassekonflikt i samfundet, da Khalid er søn af en vognmand, og Dania er datter af den magtfulde General Alwani fra sikkerhedstjenesten. Yderligere følges den opportunistiske Issam, der svigter sine idealer for egen vindings skyld.

Velskrevet, men også kompleks roman om Det Arabiske Forår. Skiftet mellem forskellige personer og synsvinkler i historien giver et godt billede af mange kulturelle, religiøse og politiske aspekter. Personerne virker nærværende og troværdige og skildrer alle samfundslag. Henvender sig til læsere af omfattende politiske romaner. Har potentiale til at blive et klassisk værk om emnet.

Orhan Pamuk har med Dette fremmede i mig samme blik for en kompleks kulturel skildring.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 12. nov. 2019

Hvis man er det mindste interesseret i verden udenfor andedammen, er Alaa Al Aswany uomgængelig læsning. Vigtig samtidshistore og romankunst i verdensklasse. Den amerikanskboende egyptiske forfatter,...


Kristeligt dagblad

d. 15. nov. 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 15. nov. 2019


Information

d. 18. okt. 2019

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 18. okt. 2019