Bøger / faglitteratur

Jesus


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Jagten på den historiske Jesus ; Jøden Jeshua ; "Gudsriget er nær!" ; Forbrydelsen ; Jesus bliver kristen


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 21. nov. 2018

Denne "Tænkepause" om den historiske Jesus er en herlig og kyndig gennemgang af verdenshistoriens mest berømte skikkelse, som vi ved så uendeligt lidt om. Til den alment historisk nysgerrige læsere.

Udgivelse i serien "Tænkepauser". Hvem var Jesus? Hvad ved vi historisk om ham? Kasper Bro Larsen, lektor i teologi, ser på hvad han kalder for verdenshistoriens største kriminalgåde. Vi hører om hvordan de tidligste kristne opfattede sig selv som kristne og deraf hvordan kristendommen blev dannet, udviklede sig og fandt metoder til at formidle budskabet om Jesus til nye generationer. Men selv de tidligste kristne havde få oplysninger om den historiske Jesus, en interesse der først synes at være opstået med oplysningstiden. Som Bro Larsen skriver "...det er ikke meget, vi ved med sikkerhed: Jesus var en jødisk religiøs freelancer, der forstyrrede den romerske fred og blev henrettet for det. Resten er til diskussion.".

Bogen er skrevet i et friskt og veloplagt humoristisk sprog, og man lærer godt nok meget på de få sider. Alle kan læse med, det er formidling på højt niveau.

Den større biografi JesusDen historiske JesusHvor original var Jesus?Jesus - profet, frelser eller rebel? går også kildekritisk og litterært frem. For den almene læser går Bildes Den historiske dybere til værks, hvor sammes Hvor original var ? er mere grundig og akademisk i sin opbygning. På gymnasieniveau bruger - profet, frelser eller rebel? kildekritisk metodeDen større biografi Jesus går også kildekritisk og litterært frem. For den almene læser går Bildes dybere til værks, hvor sammes Hvor original var Jesus? er mere grundig og akademisk i sin opbygning. På gymnasieniveau bruger Jesus - profet, frelser eller rebel? kildekritisk metodeDen større biografi Jesus går også kildekritisk og litterært frem. For den almene læser går Bildes Den historiske Jesus dybere til værks, hvor sammes er mere grundig og akademisk i sin opbygning. På gymnasieniveau bruger Jesus - profet, frelser eller rebel? kildekritisk metodeDen større biografi Jesus går også kildekritisk og litterært frem. For den almene læser går Bildes Den historiske Jesus dybere til værks, hvor sammes Hvor original var Jesus? er mere grundig og akademisk i sin opbygning. På gymnasieniveau bruger kildekritisk metode.


Kristeligt dagblad

d. 1. dec. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 1. dec. 2018


Information

d. 23. feb. 2019

af

af

Kresten Lundsgaard-Leth

d. 23. feb. 2019


Religion

2019, nr. 1

af

af

Finn Stefánsson

2019, nr. 1


Dansk kirketidende

Årg. 171, nr. 3 (2019)

af

af

Anders Vægter Nielsen

Årg. 171, nr. 3 (2019)


Præsten

Årg. 109, nr. 10 (2019)

af

af

Lars Lindgrav Sörensen

Årg. 109, nr. 10 (2019)