Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jon og Max


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Jon har en båd. Han vil ro ud til Max. Max bor på en lille ø. Jon har ræs på!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Boy Olesen

2007

Bøgerne henvender sig til den absolutte begynderlæser altså fra 0.-2. kl, ca. 7 år.

Bøgernes sider er alle fulddækket af farvelagte, udtryksfulde tegninger, hvorpå der er indsat 2-3 linjer tekst, der passer til illustrationerne. Vi møder Max, Jon, Pil og aben Alf. Max bor på en ø og må sande det kan være svært at holde styr på en abe. Jon og Max sejler på søen, Jon og Pil spiller fodbold og Jon, Max og Pil leger på øen og angribes af en bi. Meget enkle historier, hvor tekst og illustrationer går op i en højere enhed. Bøgerne er lydrette, med mange ordgentagelser, og med sætninger der næsten udelukkende består af under fem ord. Børns forskellige strategier, når læsekompetenser udvikles, tilgodeses i disse bøger, da genkendelighed og ordvalg er velvalgt.

Der eksisterer meget litteratur til begynderlæsningen, men vedstående udgivelser formår at placere sig som repræsentant for den absolutte begynderlæsning. På netop dette stade er udbuddet forholdsvis beskedent.

Trods den forholdsvis lave sværhedsgrad er det lykkedes at skabe nogle farverige og læsepædagogisk veltilrettelagte bøger til de allerførste læsere. Bøgerne er trykt på højkvalitet papir og med et smukt layout, hvilket vil sikre at mange af skolens alleryngste får disse bøger i hænderne. Børnene vil få de bedste muligheder for at opleve at kunne læse.