Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Julefavoritter : 10 pigers bedste juleidéer


Beskrivelse


10 ideer til julepynt lavet af forskellige materialer. Bl.a. bruges saltdej, patchwork, akvarel, kartonklip, metaltråd samt syning af forskellige julemotiver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2000

af

af

Susanne Thøfner

d. 23. juni 2000

Her er ideer til julepatchwork, julekort i klip og akvarel, saltdejsfigurer, flettede kurve, engle- og nissefigurer m.m. Ideerne er udformet af 10 forskellige håndarbejdskyndige og præsenteres pænt med opskrifter med forklarende tegninger, skabeloner og helsides farvefotos. Det nydelige omslag viser tre engle med lys på forsidens fotografi og flere af bogens modeller på bagsiden. Bogens redaktør, der er redaktør for tidsskriftet Hobby-Nyt og tidligere har udgivet flere hobbybøger, viser selv sine flettede julekurve. Modeludvalget er afvekslende, og modellerne er gennemgående relativt enkle at udføre for den fingernemme voksne. Grundideerne er ikke specielt nyskabende, men modellerne er nye og udført i en hyggelig, traditionel stil, der vil tiltale mange voksne, der er på udkig efter nye ideer til hjemmets udsmykning ved juletid. Til voksenbibliotekets lånere.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2000

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 23. juni 2000

Den lille bog fra en ny hobbyserie indeholder en grundig gennemgang af fremstillingen af 10 forskellige hobbyarbejder til pynt og dekoration ved juletid. 10 designere og undervisere i hobbyfag har hver valgt en favorit fra deres eget fagområde. Herved kommer bogens emner til at dække så bredt som saltdej, patchwork, akvarelmaling, kartonklip, metaltrådsarbejde og formning og syning af forskellige figurer. Her er inspiration for både begynderen og den mere viderekommende i hobbysysler. Men fælles er at de alle henvender sig til voksne. I skolesammenhæng kan bogen måske være til inspiration for læreren, men næppe mange af julefavoritterne kan udføres af elever i skolen. Ikke bare kræver modellerne voksne færdigheder, men en del også adgang til specielt værktøj og maskineri og ofte til helt specielle materialer, som må købes ved de forhandlere, der er nævnt til sidst i bogen. Bogen er meget nydeligt og overskueligt sat op med grundige tekster i to åbne spalter – oftest med trin for trin anvisninger på fremstillingen. Den er illustreret med omhyggelige s/h instruktionstegninger, og meget flotte farvefotos viser de færdige resultater. Desuden tydelige tegninger af de nødvendige mønstre og modeller til kalkering fra bogen.