Skolen skaber og danner elever med bestemte kompetencer og tankegange. Her er et historisk indblik i, hvordan skolen i Danmark gennem tiderne har været med til at forme forskellige typer elever. For alle med interesse i skoleverdenen eller politik. Vil især blive anvendt i forbindelse med studier på læreruddannelsen og andre videregående uddannelser.
Bogen udgives i anledning af 200-året for undervisningspligtens indførelse og giver en analyse af de forskellige elevtyper, man historisk har prøvet at danne via skolen i perioden 1822-2010. Bogen indledes med at introducere baggrunden for bogen samt bogens teorier baseret på Foucaults forståelse af magt, viden og subjektivitet. Dernæst gennemgår Claus Munch Drejer den historiske udvikling af skoleverdenen, hvor han fokuserer på 6 overordnede perioder og de elevtyper, man har søgt at danne i perioderne.
Det er meget interessant og tankevækkende læsning, som giver et godt indblik i den historiske udvikling af skolen og den store betydning dannelsen af elever har for samfundet. Folkeskolen er med god grund en politisk kampplads, som ændrer retning, hver gang en ny regering kommer til.
Jeg har ikke kendskab til andre udgivelser, som så udførligt analyserer på den historiske udvikling af folkeskolen.