Bøger / faglitteratur til børn

Kidnapning og pirateri


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om kidnapninger og pirateri, samt lidt om flykapringer. De forskellige begreber defineres og forklares, og nyere opsigtsvækkende gidseltagninger, piratoverfald og kapringer beskrives.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 28. juli 2011

Et vigtigt og spændende emne, som behandles bredt og fragmentarisk med henvisninger til mange opsigtsvækkende sager - især af nyere dato. Emnet i sig selv vil sikkert tiltrække nysgerrige, og yderligere foromtale er næppe nødvendig. Henvender sig især til aldersgruppen mellem 12 og 15 år, som her kan hente stof og inspiration til emne- og projektopgaver.

Bogen kommer meget vidt omkring, idet den behandler såvel sager om kidnapning, pirateri som til en vis grad flykapringer. Disse forbrydelser kan have meget til fælles og ofte lappe over hinanden, men bogen mister i en vis grad fokus ved at sigte så bredt. Bogen er opdelt i 17 afsnit, som dels definerer og forklarer de forskellige begreber og dels beskriver helt konkrete gidseltagninger, piratoverfald og kapringer. De enkelte afsnit kan uden videre læses uafhængigt af hinanden, hvilket gør bogen brugbar som opslags- eller bladrebog. Selvom bogen i en vis grad er tilpasset danske forhold, kan det undre, at man ikke har indarbejdet et afsnit om den igangværende gidselsituation i Somalia, hvor en dansk familie stadig holdes fanget. Vanskelige begreber som: jurisdiktion, lukrativ og indicier forklares heldigvis i bogens ordliste.

I mange bøger om sørøvere findes der korte afsnit om moderne pirateri. Fint med en udgivelse som denne, der går et par spadestik dybere.

Spændende og relevant emne serveret i moderne og effektiv form med korte, dramatiske tekster, foto-illustrationer, faktabokse og faglig smæk for skillingen.