Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klara og hemmeligheden


Beskrivelse


13-årige Klara lærer, at det er ok at elske sin nye hest Indra, selvom hun stadig savner Star. Klara's kæreste Sandro bærer på en frygtelig hemmelighed og så er der lige hendes egoistiske far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 12. feb. 2015

15. bind i den populære heste-serie om 13-årige Klara, som skal lære, at det er i orden at elske en ny hest, at drenge kan elske én for meget, og at hendes far ikke kan finde ud af noget som helst. God underholdning for 10-14-årige hesteglade piger.

Klara har endelig fået sin smukke, nye hest Indra hjem på gården, hvor hun bor sammen med sin mor, stedfar og stedsøster. Men det er svært at overgive sig helt til den charmerende hest, da Klara stadig savner sin gamle pony, Star. Klaras kæreste Sandro har en frygtelig hemmelighed, som han ikke må afsløre. Hendes stedsøster Lisa er kæreste med Sandros fætter, Peter, som heller ikke vil sige noget og de 2 piger frygter det værste. Oven i det hele vil Klaras far pludselig gerne være sammen med hende, men han svigter hende som sædvanligt. Forfatteren har udgivet en lang række bøger for børn og unge. Der er foreløbigt udkommet 18 bind i serien om "Klara" i hjemlandet Sverige, hvor den også er filmatiseret.

Forsiden ligner de andre bind i serien med sit lidt gammeldags udtryk. Der er rigtigt mange forskellige temaer i bogen, men det fungerer godt og den er både underholdende og sørgelig på samme tid.

Dette er et af de bedre bind i serien. Blandingen af heste- og pigebogselementer finder man også i Lin Hallbergs serie "RAP".Informationer og udgaver