Bøger / faglitteratur / billedværker

Kongeskibet Dannebrog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fotografisk billedværk om livet og arbejdet blandt de kongelige og besætningen på kongeskibet Dannebrog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 7. nov. 2016

Franne Voigt, som er en af Danmarks fremtrædende mode og portrætfotografer, står bag dette fotografiske pragtværk om livet og arbejdet blandt de kongelige og besætningen på Kongeskibet Dannebrog. For både foto- og royalt interesserede.

En billedværk i stort format med kongeskibet og livet om bord i farve og s/h fotos. I forordet indledes med en hyldest til skibet af Dronning Margrethe, som kongeskibet Dannebrog har været som et hjem for en stor del af sommeren siden barndommen. Bogen portrætterer både de kongelige, skibets besætning og havne og landskaber på togterne. Den er opdelt i temakapitler med de hjemlige togter, turene til Færøerne og Grønland og hjemkomsten til København. Der afsluttes med nogle tekstsider om kongeskibets historie, funktion og virke gennem årene.

En ualmindelig vellykket fotobog, der på fremragende vis fanger både atmosfæren på søen og kongeskibet med dets særlige stemning i forbindelse med togterne. Hver illustration byder ofte på en lille fotografisk perle med sit bidrag til en mosaik i et helhedsbillede af skibet, de kongelige og livet ombord. Både de kongelige og besætningen er ramt i gode situationer, der ikke har karakter af opstillinger. I stedet er der tale om motiver, der indbyder til fordybelse: fx udtryksfulde hænder bag ryggen ved en parade, orlogsgaster i koncentreret arbejde og prinser og småprinsesser i leg.

Supplerer Kongeskib i 80 årKongeskibet Dannebrog og den lidt "ugebladsprægede" Kongeskibet DannebrogSupplerer Kongeskib i 80 år og den lidt "ugebladsprægede" .