Bøger / faglitteratur / vejledninger

Kort & godt om opgaveskrivning


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvordan skriver man en akademisk opgave, så den lever op til kravene for en videnskabelig tekst?

Indhold

Hvorfor er opgaveskrivning vigtig? ; Hvad er opgaveskrivning? ; Hvad er en indledning? ; Hvad er en problemformulering? ; Hvad er metode? ; Hvad er teori- og begrebsafklaring? ; Hvad er en analyse? ; Hvad er en diskussion? ; Hvad er en konklusion? ; Hvad er en perspektivering? ; Hvad er referencer?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 8. jan. 2020

Hvordan skriver man en akademisk opgave, så den lever op til kravene for en videnskabelig tekst? Bogen her hjælper dig på vej, med en praktisk gennemgang af opgavens elementer og hjælp til udførelse. For studerende der gerne vil blive bedre til at lave opgaver samt studievejledere og undervisere.

En praksisorienteret håndbog, der gennemgår den videnskabelige opgave og dens struktur. Bogen indledes med en gennemgang af forskellige typer opgaver, metode og skriveprocesser. Herefter præsenteres selve den akademiske opgaves elementer systematisk. Det er fx problemformulering, metode, analyse og konklusion. Hvert elements præsentation følger en skabelon, hvor 10 kendetegn, praktisk anvendelse, tre gode råd og videre læsning forklares samt fungerer som tjekliste for den opgaveskrivende. Gennem hele bogen findes faktabokse med begrebsafklaringer. Slutteligt findes der analysemodeller til feedback, form og opgavens struktur. Annelise Dahlbæk er coach på undervisningsområdet og er tidligere udgivet.

En praktisk og kortfattet guide til opgaveskrivning, samt en guldgrube af tips og tricks for den skrivende studerende. Teksten er hovedsageligt af teoretisk karakter, men på forlagets hjemmeside kan downloades en eksempelsamling, der kan hjælpe den studerende endnu bedre på vej.

Det gyldne overblik har mere fokus på videnskabsmetoden.