Bøger / faglitteratur

Kreativitet og læring


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Svar på tre spørgsmål for alle med interesse for kreativitet, læring og innovation: Hvorfor er det vigtigt at fremme kreativitet, hvorfor skal folk have hjælp til at være kreative og hvad er kreativitet?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2013

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 27. juni 2013

Bogen henvender sig til samfundsinteresserede især indenfor områderne uddannelse, erhvervsliv og politik.

Forfatteren er kendt fra arbejde med regeringer og organisationer. Han har bl.a. fået LEGO-prisen. Denne debatbog er en international bestseller. Førsteudgaven på dansk er en stærkt revideret udgave af den engelske fra 2001. Bogens hovedpointe er at skolesystemet spolerer vores kreativitet, som derfor ikke kan komme os til gode i arbejdslivet. Især under finanskrisen er det ellers nødvendigt med noget nyt og anderledes. Bogen beskriver det nuværende uddannelsessystem som et resultat af industrisamfundet hvor kreativitet er overladt til de få og isoleret til fx kunstnere. Han understøtter dette med en detaljeret gennemgang af de seneste 300 års uddannelseshistorie, kritik af kunstige begrebet som fx boglige færdigheder og opridsning af en helt ny opfattelse af kreativitet. Bogen er skrevet i et forståeligt sprog og sagligt argumenterende med mange eksempler, også fra forfatterens eget liv.

Bogen definerer kreativitet anderledes end de fleste andre bøger med samme emneord, hvor begrebet oftest nævnes som middel til at lære pensum. Dog kommer fx Kreativitetsfremmende læringsmiljøer i skolen, 2009, tæt på, men behandler kun grundskolen. Robinsons pointe er desuden at kreativitet bør være overordnet "pensum".

Bogen er en engageret og velargumenteret kritik af uddannelsessystemet for at ødelægge vores kreativitet og forslag til hvad vi kan gøre ved det.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. okt. 2013

af

af

Hans Jørgen Kristensen

d. 7. okt. 2013