Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Kronisk rejsefeber : fortællinger fra De Berejstes Klub. Uforudsete eventyr


Beskrivelse


Fremragende samling af rejsefortællinger fra udvalgte medlemmer af De Berejstes Klub. For alle der elsker at rejse, læse om rejser eller de der søger inspiration til nye rejser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2021

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 8. juni 2021

Fremragende samling af rejsefortællinger fra udvalgte medlemmer af De Berejstes Klub. For alle der elsker at rejse, læse om rejser eller de der søger inspiration til nye rejser.

Bogen er den første i en planlagt serie på tre med titlen "Kronisk rejsefeber". Første bog har samlet et udvalg af de allerbedste rejsehistorier fra klubben, både nye og ældre. Bogen er udgivet i 25 året for klubbens grundlæggelse i 1996. Der er rejseberetninger fra alle syv kontinenter, et utal af forskellige lande og territorier, forskellige rejseformer og med citater fra rejselitteraturen eller rejsejournalistikkens verden (epigrafter), der er med til at sætte stemningen. Forfatterne er alle medlemmer af De Berejstes Klub, der har skrappe kriterier for optagelse og hvis medlemmer snarere opfatter det at rejse som en livsstil end blot at tage på småferier til syden en gang om året. Til slut efterskrift med beskrivelse af forfatterne til bogens epigrafer og citater.

At sidde med denne bog i hånden efter over et år med pandemi, hjemmearbejde og småture i Danmark, er som at puste til ilden. Den indre rejselyst vækkes til live og slukkes ikke så let. Uanset om man er til rejser hjemmefra sofaen eller til større eller mindre eventyr, så er bogen til stor glæde og inspiration.

Der findes et utal af rejsebøger fra nær og fjern. Nogle af de mest populære er af forfatterparret Hjalte Tin og Nina Rasmussen, der har mange udgivelse bag sig. Læs fx den seneste Dem der blev, der er en beretning fra en rejse i Syrien.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2022

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 14. jan. 2022

Pragtfuld samling af rejsebeskrivelser fra alle verdens lande og kontinenter. For alle eventyrlystne, både dem der søger inspiration, selv rejser ud og dem, som nyder at læse om andres rejser.

"Uforudsete eventyr" er undertitlen på andet bind i trilogien "Kronisk rejsefeber", som er udgivet i anledningen af klubbens 25 års jubilæum. Bogen er en antologi bestående af 52 autentiske rejseeventyr fortalt af medlemmer og venner af "De Berejstes Klub". Læseren kommer med på rejser fra slutningen af 1900-tallet og frem til den nuværende coronatid. Fra gadebørn i Bukarest og trofæjægere i Sydafrika til nomader i regnskoven og pingviner på Shetlandsøerne. Bogen er opbygget så man får oplevelsen af hele tiden at møde noget nyt; et nyt kontinent, en ny rejseform, et nyt land mv. Hver rejseberetning indeholder både billeder og såkaldte epigrafer, dvs. citater fra rejselitteraturens eller rejsejournalistikkens verden, som er med til at sætte stemningen for den pågældende tekst.

Det er kuldegysende godt og udlængslen trækker, når man sidder med endnu en fantastisk samling personlige beretninger fra De Berejstes Klub. Bogen er layoutmæssig mage til første bind, gennemført og med et utal af vidunderlige billeder.

Man bør også læse bind 1 i denne trilogi: Kronisk rejsefeber : fortællinger fra De Berejstes Klub : Mod på at rejse. Andre bøger der tager læseren med rundt i verden kan bl.a. være Jacob Østers Gennem alle verdens lande : beretninger fra et eventyrligt rejselivKronisk rejsefeber. Uforudsete eventyrGennem alle verdens landeMan bør også læse bind 1 i denne trilogi: Kronisk rejsefeber : fortællinger fra De Berejstes Klub : Mod på at rejse. Andre bøger der tager læseren med rundt i verden kan bl.a. være Jacob Østers : beretninger fra et eventyrligt rejseliv.