Bøger / faglitteratur

Kunsten at give slip - når børnene flytter hjemmefra


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvordan forældre reagerer, når det sidste barn flytter hjemmefra, og en ny livsfase begynder. Fay Weldon, Peter "Aalbæk, Anna Wahlgren m.fl. fortæller om og reflektere over dette nye kapitel af livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 5. sep. 2011

Til forældre, måske især kvinder, hvis børn lige er flyttet hjemmefra.

"The empty nest syndrome" kalder man det fænomen, den krise og følelse af sorg og tomhed, som nogle forældre står midt i, når det sidste barn forlader familien og flytter hjemmefra. Bogen indeholder et antal interviews med kendte og ukendte, danske og udenlandske forældre om, hvordan de har oplevet det skift i livssituation, som er en naturlig del af en livscyklus, men som kan give anledning til en eksistentiel krise. "En påmindelse om kistens ensomhed", som Peter Ålbæk Jensen siger med sin vanlige morbide humor. Han er i øvrigt den eneste mand i rækken, når man lige ser bort fra Bjarne Reuters smukke, vemodige kronik fra Politiken om livssituationen. Forfatteren betoner, at bogen ikke er et quick-fix eller en hurtig selvhjælpsbog, men erfaringer og refleksioner over det forunderlige liv, der indimellem har det med at slå benene væk under os.

Der findes megen litteratur for unge om at flytte hjemmefra, bla. Johansen: Hjælp - jeg flytter hjemmefra, 2004. Fra forældreperspektivet er det straks sværere at finde emnet belyst. Emnemæssigt nærmest kommer Dobrick: De unge og forældrene : når børnene flytter hjemmefra, 1998.

En interviewbog om hvordan forældre reagerer, når det sidste barn flytter hjemmefra, og en ny livsfase begynder.


Weekendavisen

d. 7. okt. 2011

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 7. okt. 2011