Bøger / skønlitteratur / krimi

Kureren


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. I 1942 må Ester som jøde og kurer for modstandsbevægelsen flygte fra Oslo. 25 år senere dukker en mand fra dengang op. Hvad vil han nu? Dræbte han Esters veninde dengang, og var han med til at angive Esters familie? Ester vil nu til bunds i det hele.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 8. aug. 2016

Prisbelønnet norsk krimi, der med udgangspunkt i fatale hændelser under anden verdenskrig, vil tale til såvel læsere af kvalitetskrimier som læsere af romaner om en ikke så fjern fortid.

Ester er først i tyverne og må som jøde og kurer for modstandsbevægelsen flygte fra Oslo i 1942. Forinden er hendes veninde blevet myrdet og efterlader sig en spæd datter, og venindens mand Gerhard er flygtet og mistænkt for mordet. I Stockholm arbejder Ester for den norske delegation og genser Gerhard, som hun bliver lun på, men så omkommer han. I1967 genser hun ham, da han dukker op i Oslo, hvor hun lever et stille og godt liv, og hvor Gerhards datter er blevet adopteret af en anden familie. Er han ikke død? Hvorfor dukker han op nu? Og hvad vil han? Ester, og flere med hende, føler sig truet, og hun bliver nødt til at komme til bunds i, hvad der egentlig skete under krigen. Begivenheder omkring venindens datter fører med en særlig krølle historien helt op til nutiden.

Velskrevet og stemningsfuld historisk krimi, der suger læseren ind i sit univers og videre i historien, og hvor skiftende kronologi og synsvinkel bruges virkningsfuldt. Som krimi er bogen lavmælt og underspillet, så de traditionelle krimilæsere nok vil savne fart og spænding, mens den vil tilfredsstille læsere af psykologiske romaner.

Kjell Ola Dahl (f. 1958) har her skrevet en krimi, der adskiller sig fra hans tidligere. På sæt og vis kan den sammenlignes med fx Blå stjerneRosa og RosaKjell Ola Dahl (f. 1958) har her skrevet en krimi, der adskiller sig fra hans tidligere. På sæt og vis kan den sammenlignes med fx Blå stjerne og .


litteratursiden.dk

d. 8. dec. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. dec. 2016

Spændende og genialt opbygget norsk krimi om drabet på en kvinde under 2. Verdenskrig. Kjell Ola Dahl er især kendt for sine nutidskrimier med det umage makkerpar Gunnarstranda og Frølich. I ’Kureren’...


Litteratursiden.dk [online]

d. 8. dec. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. dec. 2016


Politiken

d. 18. nov. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. nov. 2016


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. sep. 2016


Weekendavisen

d. 2. sep. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 2. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 19. sep. 2016

af

af

Mie Petersen

d. 19. sep. 2016


Børsen

d. 26. aug. 2016

af

af

Line Rasmussen

d. 26. aug. 2016