Bøger / skønlitteratur / krimi

Kvinden i plastic


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Liget af en yngre kvinde bliver fundet i en affaldscontainer, omhyggeligt indpakket i plastic. Frank Frølich er sat på sagen, men da kvinden var kæreste med hans gamle ven, er han personlig involveret, og chefen Gunnarstranda hentes ind fra ferie. Men Frølich får ikke lov at slippe.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 25. mar. 2011

Traditionel opklaringskrimi i serien om politimændene Gunnarstranda og Frølich fra Oslo politis afdeling for volds- og sædelighedsforbrydelser. Det er opklaringen og Frølichs personlige involvering i sagen, der står i centrum, mens volden er neddæmpet. Romanen kan formidles som en spændende nordisk krimi med genrens sædvanlige personligheder og ingen udpensling af vold og overgreb, selv om det er til stede. Krimien fungerer fint uden kendskab til seriens øvrige fem titler.

Den norske forfatter er ikke så eftertragtet som andre af sine nordiske kolleger. Personerne er ellers interessante og menneskeliggjorte, sproget godt, og handlingen er spændende og tilpas overraskende. Frank Frølich møder ved fejringen af en gammel vens fyrreårs fødselsdag vennens nye kæreste Veronika. De bliver begge overraskede, for Veronika er dagen før er blevet afhørt af Frølich, der fandt kokain i hendes taske. Få dage efter findes Veronikas lig indpakket i plastic i en affaldscontainer. Gunnarstranda kaldes ind fra sin ferie, men Frølich er stadig med i opklaringen, selv om han er personligt og følelsesmæssigt involveret.

Den norske udgave regnes som nr. 7, idet seriens første titel "Dødens investeringer" ikke er oversat til dansk. Krimien ligner på mange måder hovedparten af de nordiske krimier, der udkommer i disse år.

En velskrevet krimi om den utrættelige politimand, der bekymrer sig om kollegaer, parforhold, og venskab, men hvor handlingen har fokus på opklaringen.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2011

af

af

Marianne Träff

d. 8. maj 2011

’Kvinden i plastic’ er en spændende og velskrevet krimi og dødsensfarlige mænd og deres kvindelige ofre. Frank Frølich fra drabsafdelingen i Oslo inviteres til 40 års fødselsdag hos sin gamle barndoms...