Bøger / faglitteratur / erindringer

Kys og klaps : biografi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Helle Hertz (f. 1943) fortæller om sin barndom med ordblindhed, om hverdagslivet, kærlighedslivet og splittelsen imellem de mange roller i en hektisk hverdag med tre børn, hvor karrieren oftest fik første prioritet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. okt. 2012

Kendte skuespilleres karriere og liv er altid godt stof, og Helle Hertzs erindringer har bred appel.

Skuespilleren Helle Hertz født i 1943 i København er ud af den farverige stærke, jødiske Hertz-familie, der solgte lædervarer. Faderen måtte flygte til Sverige under besættelsen. Hendes karriere startede ved et tilfælde som Lommerpige på ABC Teatret, og senere blev hun skuespiller på Det Kgl. Teater, hvor hun med mange fine roller og anerkendende priser gør en stor indsats. Erindringerne har mest fokus på hverdagslivet, kærlighedslivet og splittelsen imellem de mange roller i en hektisk hverdag, hvor karrieren oftest fik første prioritet. Hun oplevede tidligt nederlag pga. ordblindhed, og denne følelse har aldrig forladt hende heller ikke i forholdet til storesøsteren Lone Hertz. Trods gode ægteskaber, venner, flot karriere og succesfulde børn har tvivlen og ensomheden altid naget hende. Bogen er skrevet i et let sprog og giver indsigt i mennesket bag maskerne. Sort-hvide fotos.

Bent Mejding, Lisbeth Dahl, Ghita Nørby og Jens Okking har også fortalt om deres nederlag og sejre i efterspurgte biografier.

En åbenhjertig selvbiografi af skuespilleren Helle Hertz fortæller ligefremt om livets fiaskoer og succeser. Det er krydret med gode detaljer fra den private sfære og teaterlivet, så læseren får indblik i de svingninger, der præger et menneske, men også om hvordan man alligevel formår at matche livets udfordringer. En læseværdig selvbiografi om et sårbart menneske.


Jyllands-posten

d. 11. nov. 2012

af

af

Henrik Lyding

d. 11. nov. 2012