Bøger / faglitteratur

Lærerig leg : børns læring gennem samspil


Beskrivelse


Med udgangspunkt i et omfattende forskningsarbejde, sættes fokus på samspillet mellem børn og pædagoger/lærere for kritisk at undersøge og beskrive, hvor og hvordan læringen skabes og kommer til udtryk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 30. aug. 2011

Denne bog om børns læring gennem leg og samspil med andre børn og voksne henvender sig til pædagoger i børnehaver og indskolingen samt til lærere, som underviser i indskolingen. Bogen har derudover stor relevans på især pædagoguddannelsen, men også på læreruddannelsen.

Bogen er baseret på et svensk forskningsprojekt, som løb af stablen i 2003-2004, men forskellen på de pædagogiske forhold i Sverige og Danmark er ikke større end, at bogen har lige så stor relevans i Danmark som i Sverige. Bogen forklarer i teori og praksis, hvordan begreberne leg og læring kan forstås, samt hvordan samspillet mellem leg og læring kan optimere både legen og læringen. Men samtidig er der også fokus på problematikkerne ved at kombinere legen og læringen. Bogens temaer er bl.a. leg og læring set med forskerøjne, leg og læring set i børneperspektiv, børns involvering af pædagoger i legen samt leg i forhold til matematik og skriftsprog. Bogen er forholdsvis letlæst og rummer mange praksiseksempler, som gør det let for studerende at kombinere teori med de erfaringer, de endnu ikke selv har gjort sig.

Bogen kan suppleres med titler som Lyst til at lære, 2011 og Leg, oplevelse, læring i børnehave og skole, 2005.

Lærerig og interessant udgivelse for både pædagoger og lærere, som følger børnene i deres første år samt for studerende indenfor de pædagogiske fag.