Eventyr, sagn, historier
H. C. Andersen (f. 1805)
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / faglitteratur til børn / tegninger
Bog, Ny i.e. 3. udgave, 1996
Eventyr, sagn, historier
H. C. Andersen (f. 1805)
Mad og mælk i gaderne : børn efter 1. og 2. Verdenskrig
Susanne H. Knudsen
Eljmi er roma
Peter Bejder
Oplev København og omegn : en natur- og kulturguide
Søren Olsen (f. 1954-12-14)
Tilbage til 50'erne : alle de ting, du har glemt, du kan huske
Ove Dahl
Baggårdsbørn har også drømme
Aggi Jensen
Elefantspor i rød jord
Mikala Klubien
Offroadbogen
Peter H. Petersen (f. 1954)
Min bold
Ib Spang Olsen
Lavinia - barn i romerriget
Eleonora Barsotti
d. 18. dec. 2018
af
af
Ulla Harne
d. 18. dec. 2018
Genudgivelse af den kendte billedbog om forfatterens barndom på Østerbro i København i slutningen af 30'erne og begyndelsen af 40'erne, første gang udgivet i 1980. Bogen her er udgivet iforbindelse med forfattterens 70-års dag i juni 1991, hvor også Lasse Spang Olsens film om faderens Østerbro før og nu vistes for første gang. Den nye udgave er udvidet med 8 billeder = 8 sider,forordet er omskrevet og udvidet lidt, men den er ellers identisk med 1. udgave. Den er trykt på lidt hvidere, glattere papir og ser derfor lidt 'nyere' ud. Det er stadig en morsom og vedkommendebog om børneliv og -vilkår før og nu, oplevet med børneøjne, men med den voksnes overblik og sans for sociale og miljømæssige sammenhænge. Det er en bog for både børn fra ca. 6 år og for voksne, ogbibliotekerne står sig ved at udskifte den gamle (og sikkert mange steder slidte) udgave med denne nye og udvidede.
d. 18. dec. 2018
af
af
Jørn E. Albert (skole)
d. 18. dec. 2018
I 1979 tegnede ISO nogle billeder til en udstilling på Københavns Bymuseum. Mit København, Erindringsbilleder. Da ISO's København er Østerbro, får vi nu en bog med de fleste af billederne pluslidt flere. Det er dejlige billeder fra 1928-32, alle i sort/hvidt, heliografi. Ud over de meget detaljerede og atmosfærefyldte billeder, lader ISO os ane lidt om, hvordan livet udfoldede sig fordatidens børn. Små undertekster stedfæster, forklarer og antyder. I en samtalesituation, børn og voksne imellem, vil der opstå spontane spørgsmål, som måske kræver yderligere undersøgelser, men somi mange tilfælde kan besvares af den voksne. Derved kunne historierne fra Østerbro godt blive til andre historier, hvis man brugte denne billedbog som udgangspunkt og inspiration. »Det var lidtmere rodet, vi havde det lidt strengere, der var huller i vejene og få biler, men på den anden side: Vi havde plads. Hele kvarteret var vores legeplads.« Man kan fint sammenligne denne bog medf.eks. Grabberne væk fraByggeren. De vil sammen kunne fortælle noget om børns vilkår, dengang og nu.
d. 18. dec. 2018
af
af
Sus Rostrup (børn)
d. 18. dec. 2018
Østerbro i slutn. af 20'erne og beg. af 30'erne set fra børnehøjde, men på 50 års afstand. Billederne blev lavet til en udstilling på Københavns Bymuseum i anledning af børneåret, og der erikke tale om en sammenhængende fortæ;lling, men om enkeltstående billeder forsynet med ret kortfattede, ikke altid lige nemme tekster, der supplerer og udvider billederne med spændendekulturhistoriske oplysninger. De levende og detaljefyldte sort/hvide tegninger viser episoder og situationer fra dagligdagen, glimt af børns lege, af hverdagslivet, af mennesker og miljøer på entid, hvor der var stor materiel fattigdom, men til gengæld plads til at røre sig på og spændende omgivelser at gå på opdagelse i. Det er barnets verden genoplevet med barnets øjne, men suppleretmed den voksnes overblik og evne til at gennemskue og præcisere sociale sammenhænge .Derved bringes bogen ud over det nostalgiske; den formidler kulturhistorie på en levende, for børn forståelig ogvedkommende måde og sætter barnetssituation ind ien social og kulturhistorisk sammenhæng. Til selvkigning og -læsning fra ca. 6 år og opefter - såmænd også voksne - men kræver formidling for demindre børn.
d. 15. mar. 1996
af
af
Damian Arguimbau
d. 15. mar. 1996
d. 29. mar. 1996
af
af
Klaus Rothstein
d. 29. mar. 1996
årg 82, nr 12
af
af
JG.
årg 82, nr 12
d. 5. juli 1980
af
af
Ellen Buttenschøn
d. 5. juli 1980
d. 14. maj 1980
af
af
Svend Novrup
d. 14. maj 1980
årg 82, nr 11
af
af
S.
årg 82, nr 11
d. 9. maj 1980
af
af
Bent Irve
d. 9. maj 1980