Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løb for livet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Der er en 'løbemorder' løs. Det finder Alberte ud af, da hun finder en kvinde, der på sin løbetur er blevet slået ned. Hun beslutter sig for at finde ud af, hvem denne morder er. Mon det lykkes?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. maj 2012

Bogen henvender sig til læsere fra 14 år, og unge voksne, der måske ikke er så læsevante, vil også kunne læse den med udbytte.

Bogen er nr. 2 i en ny krimiserie En Jansson og Post-krimi. Hovedpersonen er 16-årige Alberte, der går i 1. g. Hun bor alene, da hendes mor er død, og hun ikke kan holde ud at bo sammen med faderens nye familie med to babyer. Hun har fritidsarbejde på TV Syd. Omdrejningspunkterne er Albertes 16-årige, forvirrede teenageliv og hendes stedmoders (og venindes mors) løbegruppe. Der viser sig at være en "løbemorder" løs. Alberte opklarer sagerne, godt støttet af sin chef, journalist Heidi Post. Politiet er selvfølgelig også med. Sværhedsgraden er lix 25, og mange af de lange ord er udstyret med delestreger. Sproget er enkelt, og handlingen er fremadskridende i tid og hele tiden spændende. Disse faktorer letter læsningen. Der står ikke for meget mellem linjerne. Meget er forklaret grundigt. De mønstre og følelser, som Alberte kan se og mærke, og som giver hende mulighed for at opklare sagen, bliver dog kun antydet, og læseren får en mulighed for at gætte med.

Den første i denne nye serie - I sommers - har de samme personer og problemstillinger som den foreliggende. Serierne 4 veninder og Hævnens labyrint er krimier med samme sværhedsgrad og unge som hovedpersoner.

Da bogen er let læst, kan den få mange læsere i målgruppen; læsere der gerne vil læse krimier, men endnu ikke magter sværhedsgraden og kompleksiteten i "voksen-krimier".