Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Månen er en højttaler


Beskrivelse


Alvin tegner skitser af dyr i sin skitsebog og samler på andre folks indkøbssedler. Da han finder en med et kærligt budskab, tror han det er en flaskepost fra hans far, og han beslutter sig for at finde ham.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2017

af

af

Julie Arndrup

d. 2. maj 2017

En meget fin og anderledes historie om drengen Alvin og hans lidt ensomme barndom og en søgen efter en far. Velegnet til ca. 10-14-årige, kan læses højt fra ca. 8 år.

Alvin bor alene med sin mor og bruger sin tid på at tegne skitser af dyr i sin skitsebog og tænke over, hvem hans far mon er og om han en dag finder ham. Alvins mor er lidt speciel, men han har heldigvis også sin mormor. En dag begynder Alvin at samle på andre folks indkøbssedler, som han finder rundt omkring. Da han en dag finder en med et kærligt budskab på, er han overbevist om, at det er en flaskepost fra hans far, og han beslutter sig for at finde sin far i Netto.

En speciel og anderledes bog, hvor forfatteren får fortalt en masse imellem linjerne med Alvins skitser og notater. Alvins liv er både almindeligt og ualmindeligt og hans historie bliver fortalt meget loyalt overfor ham, og hans mor, der muligvis har en diagnose eller to. Alvin er et særligt barn, lidt ensom og meget eftertænksom, men man holder hurtigt af ham og håber sådan, at han finder det han søger. Forfatterens illustrationer sætter en skrøbelig og smuk stemning og er en stor del af fortællingen, ligesom det linjerede papir forstærker indtrykket af at vi læser Alvins dagbog.

Stilen med dagbogsnotater og et søgende barn minder om Ella er mit navn vil du købe det? og ligesom den, vil denne titel også have godt af lidt formidling.


Berlingske tidende

d. 3. juni 2017

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. juni 2017


Jyllands-posten

d. 26. nov. 2017

af

af

Marie Theilmann

d. 26. nov. 2017


Weekendavisen

d. 9. juni 2017

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 9. juni 2017