Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Mad og madlavning i det gamle Egypten


Beskrivelse


Om madkultur, fødevarer og køkkenredskaber i det antikke Egypten. Med eksempler på opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 9. dec. 2009

Interesserede egyptologer fra 5. klasse (11 år og opefter), som gerne vil vide noget om mad og madlavning i det gamle Egypten. Interesselæsning og fritidslån som supplerende baggrundsviden for at vide mere om Egypten.

Med udgangspunkt i de fund, der er gjort i Egypten, hvor såvel fødevarer, redskaber og illustrationer fortæller om den madkultur, der har været, gives der ydermere eksempler på forskellige opskrifter, som kan laves. I en skønsom blanding af fakta, modelillustrationer og fotos behandles emnet så bredt og levende, at det bliver interessant for målgruppen at afprøve. Med ordforklaringer bagerst bliver teksten rimelig let læst, og den store typografi hjælper også læsningen. Brødteksten er skrevet i en spalte, krydret med enkelte faktabokse og billedtekster i den brede margen. Desuden er der indholdsfortegnelse og bagest er der ligeledes supplerende oplysninger i form af henvisninger til bøger og anvendelige websteder.

Der kan findes lignende oplysninger i De gamle egyptere : spis, skriv, leg og klæd dig på som en egypter af Macdonald (08/18) i serien Praktisk historie, som dog dækker flere delemner.

Fin bog om et meget specifikt emne, der vil kunne bruges i forbindelse med emnearbejde om det gamle Egypten fra 5. klasse eller i forbindelse med opgaveskrivning.