Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mælkefri chokolade - uden spor af mælk eller gluten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter uden mælk, hvede og gluten. Bl.a. fyldte chokolader, boller med chokolade, cookies med chokolade, kokosbarer, kugler og praliné med chokolade, karamel, karmeliserede popcorn og æbler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. dec. 2014

Et væld af opskrifter på mælkefri chokolade primært til dem, der ikke kan tåle mælkeprodukter, laktose eller kasein.

Der introduceres med et afsnit om de forskellige produkter, der skal anvendes til fremstilling af mælkefri chokolade, kakaoens egenskaber, metoder til temperering af chokolade og gode råd. Derefter optræder en række grundopskrifter, der kan anvendes i de senere opskrifter, bl.a. karamelcreme og chokoladesauce. Der er mange forskellige opskrifter, fx chokoladeboller, chokoladeis, karamelliserede popcorn og fyldte chokolader. Bagest i bogen er der en liste over forhandlere af de specialvarer, der anvendes i opskrifterne.

Mange danskere er ramt af glutenallergi, så denne bog falder i god jord hos dem, der ikke kan undvære chokoladen som følge af den ændrede diæt. Bogen er indbydende, og opskrifterne er forholdsvis lette at gå til. Ingredienserne skal købes i specialbutikker, men nogle findes også i de større supermarkeder.

Karina Villumsen har gennem flere år blogget om den måde, hun har ændret sin kost på og har også lanceret flere e-bøger om mælke- og glutenfri kost. Desuden har hun udgivet bogen Det mælkefri køkken, 2013.