Bøger / faglitteratur / erindringer

Malling & Schmidt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Billedværk hvori Thorsten Schmidt (f. 1976) fortæller om sin opvækst og uddannelse og om opstart og driften af restauranten Malling & Schmidt sammen med ægtefællen Rikke Malling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 28. feb. 2013

Et billedværk i stort format og høj kvalitet der ophøjer mad til kunst og fortæller om en kunstner, hans liv, arbejdsmetoder og resultater. Bogen vil fascinere andre ambitiøse professionelle kokke, mens gastronomisk interesserede amatører kan nyde billederne, opdage nye kreative muligheder og få lyst til restaurantbesøg.

Thorsten Schmidt blev kåret til årets kok i 2006 og sammen med Rikke Malling driver han gourmetrestauranten Malling & Schmidt i Risskov ved Århus. I bogens tekst fortæller Thorsten dels om sin vej frem som kok gennem forskellige ansættelser og konkurrencer og dels om maden, der hører til det nye nordiske regionale køkken. Her fortælles om den grundlæggende filosofi, råvarer, nye teknikker og lokale producenter. De flotte fotografier dominerer bogen. De dækker ofte et dobbelt opslag og viser retter, der bryder med det konventionelle og med traditionelle forventninger.

Bogen minder om René Redzepis Noma i fortælling og billeder, men i Noma er der opskrifter, og opskrifter er der ingen af i Malling & Schmidt, som nøjes med en billedtekst, der angiver ingredienser, idé og årstal. Bøgerne har samme målgruppe, men Noma er kendt, og det er den århusianske restaurant ikke endnu.

En eksklusiv coffee-table bog om en kok og hans restaurant. Bogen viser en udvikling i det nye nordiske køkken og en imponerende, innovativ tilgang til madlavning, men format, vægt og inddragelse af smudsomslagets inderside gør bogen mindre egnet som biblioteksbog.