Hvad kan tv-serien Matador lære os om filosofi? Bogen bringer et filosofisk gensyn med alle de kendte karakterer fra Korsbæk og ser på hvordan fortællingen kan øge forståelsen af os selv, hinanden og omverdenen. For alle med interesse i Matador og filosofi.
I bogen undersøges det, hvordan tv-serien Matador og fortællingen om livet i Korsbæk kan sige noget om, hvem vi er som mennesker. Varierende filosofiske og eksistentielle temaer fra tv-serien sættes under lup og bringer nye perspektiver på de elskede karakterer, deres handlinger og deres individuelle udvikling. Er det fx meningsfuldt at forære sin datter en hest, men ikke sin søn? Hvilke etiske principper går man imod, når man kæmper for social ligestilling og samtidig forsømmer sin egen familie? Bogen rummer bidrag fra 13 danske historikere, sociologer og filosoffer, der alle nærer en stor begejstring for Matador.
Interessant og meget underholdende bog, der tager et spændende filosofisk blik på tv-klassikeren Matador. Det siger virkelig meget om denne danske kultur-mastodont fra 1978, at seriens iboende fortælling fortsat er relevant og relaterbar i dag. Bogen er særdeles velskrevet og vækker i høj grad eftertanke hos læseren, og den rummer substans for både inkarnerede fans af Matador og de filosofi-interesserede.
Lignende gode bøger, der går dybt ned i fortællingen om Matador er fx Et liv med MatadorMatadorMatador - og vor egen tid af Lise Nørgaard, Matador og Matador - og vor egen tidLignende gode bøger, der går dybt ned i fortællingen om er fx Et liv med af Lise Nørgaard, og - og vor egen tidLignende gode bøger, der går dybt ned i fortællingen om Matador er fx Et liv med Matador af Lise Nørgaard, Matador og .