Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Meget mere grønt - River Cottage


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Grøn fest ; Krydrede måltider ; Ovnbagte grønsager ; Mættende salater ; Supper ; Råt ; Mezze, tapas og tilbehør ; Korn og kartofler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 7. nov. 2017

Endnu en dejlig kogebog fra River Cottage af den engelske stjernekok Hugh Fearnley-Whittingstall. Han plæderer for et øget grønsagsindtag og en til maksimum udvidet grønsagshorisont og tiltænker sin bog såvel kødspisere, der gerne vil spise mere grønt, som vegetarer og veganere.

Forfatteren er en institution i det kulinariske England og har udgivet en række kogebøger med noget på hjerte. Der er nu oversat seks til dansk, og i denne nye forsættes det spor, der blev lagt ud med Grøn hverdagsmad fra River Cottage. Der bliver hverken brugt animalske råvarer eller produkter af raffineret mel i opskrifterne, men masser af grønsager, frugt, korn, nødder, frø, krydderier og urter. Der er opskrifter på hovedretter, salater, supper, råt, tapas og tilbehør. Der bliver både tænkt i velsmag, sundhed og bæredygtighed, og der er fotos af de færdige retter.

En dejlig kogebog, slet og ret. Såvel indledningen som optakten til alle opskrifter er skrevet i et personligt sprog, som er engageret uden at være missionerende. Opskrifterne er forholdsvis enkle og så tilpas anderledes og inspirerende, at mange af dem straks må afprøves. Grundigt register.

Kogebogen kan sammenlignes med Fearnley-Whittingstalls foregående fem, som den hvad angår layout, omfang og forside ligner til forveksling.