Bøger / faglitteratur til børn

Mennesker på Månen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvordan det egentlig gik til i 1969, da amerikaneren Neil Armstrong, som det første menneske stod på Månen.

Indhold

Månen tur/retur ; Om månen ; Kapløb ; Månetalen ; Tæt på månen ; Apollo 11 ; Efter Apollo 11 ; Katastrofer ; Fup eller fakta ; En månebase


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2019

af

af

Stine Bille

d. 7. jan. 2019

Bliv klogere på hvordan det gik til, da det første menneske stod på månen i 1969. Hvordan kunne det lade sig gøre? Hvorfor var det så vigtigt, at sende mennesker til månen? For 9-12-årige.

"Mennesker på månen" er en del af serien "De små fagbøger". Bogen starter med at give en forklaring på, hvorfor og hvordan rumkapløbet forløb i efterkrigstiden. Ud over kapløbet mellem de to stor magter USA og Sovjet beskriver bogen månen, forklarer hvordan den opstod og hvad den består af. Apollo 11ś berømte månelanding beskrives grundigt samt konspirationsteori om at det hele er optaget i et filmstudie, og hvorfor nogen tror det. Bogen afsluttes med en beskrivelse af en mulig månebase, som man evt. kunne bruge i forbindelser med rejser ud til andre planeter fx Mars.

En spændende lille fagbog, som både grundigt, sammenhængende og tankevækkende beskriver efterkrigstidens rumkapløb mellem de to stormagter USA og Sovjet. Der er mange flotte farvefotos som er med til at understøtte teksten.

En anden bog som beskriver rumkapløber kunne fx være RumkapløbRumrejser eller Rumrejser af samme forfatterEn anden bog som beskriver rumkapløber kunne fx være Rumkapløb eller af samme forfatter.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 3 (2019)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 72, nr. 3 (2019)