Bøger / skønlitteratur / roman

Midt imellem


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kim, som er emigreret fra Hongkong, lever et liv midt i den amerikanske og den kinesiske kultur. Hun bliver nødt til at træffe nogle valg for at nå sine mål, selv om det får store konsekvenser for hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. sep. 2011

Denne roman om en kvinde, som kommer fra små kår, flytter til helt anden kultur, arbejder hårdt og så alligevel klarer sig godt, kan læses bredt - også af dem, som kan lide romaner a la Virkelighedens verden.

Jean Kwok er født i Hongkong, som 11-årig emigrerede hun til New York. På trods af sprogproblemer og fattig baggrund lykkedes det hende at få en universitetsuddannelse. I sin debutroman bruger hun sine egne oplevelser til at fortælle om Kim og hendes mor, som ankommer til New York, da Kim er 11 år. Kim har altid været den bedste i skolen, men i New York bliver det svært. Der er sprogproblemer, hun bliver drillet i skolen, de bor i en elendig lejlighed i et slumkvarter, og efter skoletid arbejder hun hårdt på den fabrik, hvor moderen arbejder. Kim har problemer med at forstå den amerikanske kultur, men hun finder ud af, at hvis hun og moderen skal klare sig, bliver hun nødt til at satse alt for at få en uddannelse. Hun lever et dobbeltliv - i skolen er hun en mønsterelev, og i fritiden arbejdet hun hårdt, samtidig med at hun forsøger at skjule sin baggrund. Kim lever midt imellem 2 kulturer, og ligegyldig hvilken side hun vælger, vil det få konsekvenser for hende. Jean Kwok har en flydende pen og en god måde at beskrive forskellen på kinesisk og amerikansk kultur.

Andre forfattere, der skriver om kinesisk-amerikanske kulturforskelle er fx Amy Tan og Lisa See.

En rørende, gribende og velskrevet roman om en kvinde som på trods af hårde odds og svære private omkostninger når sine mål.


litteratursiden.dk

d. 10. okt. 2011

af

af

Pernille Lisborg

d. 10. okt. 2011

Gribende debutroman om fattigdom, elendighed, desperation, kultursammenstød, håb og Den amerikanske drøm. Kim kommer som 11-årig fra Hong Kong til Brooklyn, New York. Hun kommer sammen med sin ikke en...