Bøger / faglitteratur til børn

Min ponybog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Hvad er en pony? ; Den ideelle pony ; Farver og aftegn ; Vilde ponyer ; Opvækst ; Naturlig adfærd ; Kropssprog ; Dårlig opførsel ; Ponyejer ; En hestepassers dag ; Stalden ; Folden ; Foder ; Sundhed ; Sådan passes en pony ; Klargøring til stævne ; Ridetøj ; Sadeltøj ; Pålægning af sadeltøj ; Sådan sidder man op ; Ridning ; Springning ; Konkurrencedagen ; Sikker ridning ; Ud i naturen ; Ponyracer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 1998

af

af

Bente Nielsen

d. 24. aug. 1998

Fom dem, som er interesserede i ponyer er dette en dejlig bladrebog, hvor det først og fremmest er de mange flotte fotografier, der tiltrækker opmærksomheden. Hvert opslag behandler et emne, som beskrives ved hjælp af mange farvefotos af forskellig størrelse samt af teksten, der er omfangsrig og giver mange nyttige oplysninger. Den er placeret i små afsnit og klummer rundt omkring på siderne, dels som en kort brødtekst dels som supplerende billedtekst. Dette giver bogen et kalejdoskopisk tilsnit, hvor læseren snildt kan udplukke relevante oplysninger. Først beskrives en pony på alle måder. Dernæst fortælles om opvækst, adfærd og kropssprog. Stalarbejde og pasning omtales og til slut er der afsnit omkring udstyr, ridning og konkurrence. Bagest afbildes forskellige ponyracer, og der afsluttes med ordliste, register samt nyttige adresser. Forfatteren, der ikke er kendt i Danmark, har skrevet en meget tiltalende bog, som kan læses fra 12 år og billedkigges langt tidligere.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 1998

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 24. aug. 1998

Dette er bogen om ponyer - men dermed også om heste, når det gælder røgt og pleje - hvis man bryder sig om Dorling Kindersley konceptet. Bogen er nemlig god og grundig og samtidig bearbejdet af en dansk fagmand(dame), Dinny Lund, og de mange "udklippede" billeder er meget instruktive. Målgruppen er piger? i den hestealder, hvor anskaffelsen af en pony kan trænge sig på, og de får faktisk gode råd og vink i de mange billedtekster. Den skjulte morale er: prøv det daglige arbejde i en rideskole under kyndig vejledning, før beslutningen tages, for det er tid- og pengekrævende. Er man allerede indfanget af interessen, vil man i bogens tosiders opslag kunne nikke genkendende til de idealiserede detaljer om udstyret, stalden, folden, sadeltøj, kropssprog, sundhed, konkurrencer, at sidde op og mange andre emner. Læses fra 12 år bladres i og punktlæses af yngre børn. Af andre bøger om emnet kan nævnes Børnenes ponybog af Monique Dossenbach fra 1994 eller Dinny Lunds Ponybogen fra 1989.