Bøger / faglitteratur til børn / forsøg

Min store eksperimentbog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Enkle naturvidenskabelige eksperimenter med dagligdags materialer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Poul Wibbert Esberg

2007

Bogen indeholder knap 50 forsøg, som alle fra 10 år og ældre kan udføre, flere dog gerne med voksne medaktører. Forsøgene egner sig glimrende til såvel klasselokalet som hjemmet, da der er tale om ganske almindelige remedier, hvor de farligste er eddike og bagepulver. Og næsten alle forsøg er "renlige". Bogen er udstyret med en kraftig spiralryg, dækket af den almindelige ryg.

Bogen er bygget op, så forsøgene vises trin-for-trin i såvel tekst som billede. Den indledes med et par sider med en komplet stykliste. Alle dele findes vist i hjemmet. Hvert forsøg fylder fra en halv til tre sider. Teksten kan nok ind imellem volde de mindste problemer, og da hvert forsøg indeholder en forklarende "facitliste", vil det være fint at udføre dem sammen med ældre til at uddybe forklaringerne, men den med fotos gennemillustrerede bog er så udførlig, at forsøgene faktisk kan billedlæses.

Mange af forsøgene kendes fra natur-og-teknik-bøger såsom kromatografiforsøget med trækpapir og flydeforsøget, men andre er ret originale som det garanteret populære overfladespændingsforsøg med kæmpestore sæbebobler.

Der er tale om enkle og sjove forsøg, som for manges vedkommende findes i andre bøger i forskellige udformninger, men de mange, der er samlet her, må skærpe nysgerrigheden.Informationer og udgaver